Beszterce-Naszód megyei vízügyi létesítményeket ellenőrzött Pásztor Sándor

2014.11.13. | Környezetvédelem , Beszterce
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Beszterce-Naszód megyei vízügyi létesítményeket ellenőrzött Pásztor Sándor

Árvízvédelmi szempontból fontos Beszterce-Naszód megyei vízügyi létesítményekhez látogatott Pásztor Sándor, az RMDSZ vízügyi államtitkára tegnap, november 12-én.

„Oláhszentgyörgy településén a Szamos folyó mellett egy több száz méter hosszú gát épül az elkövetkezőkben, amely a területet árvízvédelmi szempontból biztonságosabbá teszi” – magyarázta az államtitkár, aki elmondta, a helyszínre látogatva, személyesen akart meggyőződni arról, hogy rövid időn belül kivitelezhetők-e a munkálatok és megfelelő technikai megoldásokat választottak-e a szakemberek.

 

Pásztor Sándor hozzátette, kiemelten fontos munkálat a colibițai víztározó és a Beszterce város közötti körülbelül 30 kilométeres folyószakasz rendezése. „A teljes munkálat értéke megközelítőleg 27 millió euró. Az előtanulmányi és technikai tervet már elkészítettük, így a következő pályázási periódusban a projektet EU-s alapok lehívásához előterjesszük”– fogalmazott a vízügyi államtitkár.

 

A Colibița víztározó 70 millió köbméter vizet tároz, de árhullámok esetén akár 100 millió köbméter vizet is visszatarthat, azért fontos ez a létesítmény, mert az  árhullámtól mentesíti a megye jelentős részét, illetve Besztercét is.

 

Pásztor Sándor a látogatás alkalmával a környék parlamenti képviselőjével, a helyi vízszolgáltató vezetőjével, a helyi önkormányzat tagjaival, és a Román Vízügy megyei vezetőivel is tanácskozott.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.