Biciklitúrával indult Székelyudvarhelyen a majális

2014.05.01. | Székelyföld , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Biciklitúrával indult Székelyudvarhelyen a majális

Fotó: Szőcs Lehel

Több százan kerékpároztak együtt május elsején Székelyudvarhely központjából Szejkefürdőre, ahol egész napos program várta a családokat. Az immár hagyománnyá vált eseményen Sógor Csaba európai parlamenti képviselő is kétkerekűre ült, akit Novák Károly Eduárd csíkszeredai paralimpiai, világ-, és Európa-bajnok kerékpározó is elkísért.

A Szejkefürdőn összegyűlt majálisozókat Bunta Levente polgármester köszöntötte, aki a láthatósági mellény és a bukósisak használatára hívta fel a figyelmet. Novák Károly Eduárd elmondta: nagy öröm számára, hogy ilyen sok biciklist láthat egy helyen, majd szintén a balesetmentes kerékpározás fontosságát hangsúlyozta. A világbajnok kerékpározó úgy véli: a szülők felelőssége az, hogy megmutassák a biciklizés helyes módját a fiataloknak és példaképként szolgáljanak számukra. Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselőjelölt – aki egy hónapos kampánykörúton vesz részt – szintén örömmel nyugtázta, hogy a mai napját biciklizéssel indíthatta. ,,Mi a munka napját munkával ünnepeljük. Kampánykörúton veszünk részt és azt az üzenetet igyekszünk eljuttatni mindenkihez, hogy számunkra fontos az Európai Unió és ezért szükséges, hogy minél többen vegyünk részt a május 25-i választásokon” – magyarázta a képviselő. Sógor Csaba tarisznyájába Bunta Levente egy sulykot tett, annak jelképeként, hogy egy tisztább közéletért dolgozzon és vigye el székely közösségünk hagyományos értékeit Európába. 

Biciklitúrával indult Székelyudvarhelyen a majális Biciklitúrával indult Székelyudvarhelyen a majális Biciklitúrával indult Székelyudvarhelyen a majális
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.