Biró Rozália: a kereszténység és az emberi jogok alapvető részei az európai kultúrának

2015.06.24. | Szenátus

A Szenátus Emberjogi, Vallási és Kisebbségügyi Bizottsága június 23-án több mint száz résztvevőt látott vendégül azon a konferencián, amelyet a keresztény elvek és a demokrácia összekapcsolása érdekében Biró Rozália a szakbizottság elnökeként civil szervezetekkel partnerségben szervezett meg. Az RMDSZ Bihar megyei szenátora elmondta, hogy fontosnak tartotta az esemény megszervezését, hiszen a keresztény elvek tükrében is rá kell világítani néhány szociális és társadalmi problémára.

A kereszténység alapvető része az európai kultúrának ugyanúgy, mint a jogállamiság, mint az emberi jogok tiszteletben tartása. Az általam vezetett szakbizottság ezért vállalta fel ennek a konferenciának a megszervezését, hiszen ezek azok az értékek, amelyekből merítenünk kell, amikor a szociális ügyekről beszélünk és amikor az emberek életére hatást gyakorló döntéseket meghozzuk” – fogalmazott a politikus.

Az eseményen a keresztény értékrend és a demokrácia kapcsolatáról, valamint az egymásra gyakorolt hatásáról beszéltek, illetve a keresztény elvek napjainkban történő gyakorlatba ültetéséről.