Biró Rozália az Európai Néppárt Nőszervezetének Kongresszusán: több nőt Románia Parlamentjébe!

2016.10.07. | RMDSZ Nőszervezet

Szófiában tartotta az Európai Néppárt Nőszervezete éves Kongresszusát október 6-7-én. Az RMDSZ Nőszervezetét Biró Rozália elnök és Bálint Margit, külügyekért felelős alelnök képviselte. Biró Rozália felszólalásában tájékoztatta a Kongresszus részvevőit a Romániában sorra kerülő parlamenti választásokról és az előkészületi folyamatokról.

Az RMDSZ Nőszervezetének kiemelt célja, hogy a választásokon növelje a nők képviseletének arányát. Jelenleg az RMDSZ-nek Románia Parlamentjében egy nő tagja van, és a Szövetség Nőszervezete azt szeretné, hogy a jövő döntéshozatali ciklusban a nők képviselete hangsúlyosabban jelen legyen, így olyan nőket jelöl a befutó helyekre, akik felkészültségükkel és szakértelmükkel képviselhetik a magyar közösség érdekeit a bukaresti döntéshozásban” – mutatott rá az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

Biró Rozália, aki egyben az Európai Néppárt Nőszervezetének alelnöke is, értékelte, hogy Doris Pack, az Európai Néppárt Nőszervezetének elnöke elfogadta a meghívást, és részt vesz az RMDSZ Nőszervezetének soron következő Küldöttgyűlésén, Nagyváradon október 28-29-én, támogatva ezáltal a nők tevékenységét a választásra való felkészülési időszakban.

A szófiai Kongresszuson elfogadtak egy rezolúciót Menekültügy és integráció: a nőkre gyakorolt hatása címmel. A kongresszusi munkálatokon beszédet mondott Bojko Boriszov, Bulgária miniszterelnöke is.