Biró Rozália az UNOSZ éves közgyűlésén: remélem, hogy a két nőszervezet közötti együttműködés a jövőben jobban elmélyül majd

2015.09.01. |

Az Unitárius Nők Országos Szövetségének (UNOSZ) éves közgyűlésén vett részt a hétvégén Biró Rozália szenátor, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke Dicsőszentmártonban, az UNOSZ elnökének meghívására.

Köszöntő beszédében a szenátorasszony hangsúlyozta, részvételével a Szövetség Nőszervezetének baráti és partneri üdvözletét hozza, és egyúttal azon reményének is hangot adott, miszerint a két nőszervezet közötti együttműködés a jövőben tovább mélyül majd. Biró Rozália méltatta az UNOSZ változatos és gazdag éves tevékenységét, amelynek kiértékelésére a hétvégi közgyűlésen került sor.

Nagyon fontosnak tartom azt, hogy tudatosuljon mindnyájunkban, bár különböző irányokból közelítjük meg, céljaink azonosak: a romániai magyar közösség összefogása, hagyományaink méltó őrzése, nemzeti öntudatunk erősítése, a magyar nők társadalmi szerepvállalásának támogatása, valamint a család közösségmegtartó erejének és szerepének fokozottabb elismerése” – zárta gondolatait az elnök asszony, arra kérve a több mint 350 résztvevőt, hogy a jövőben is bátran, egymást támogatva vállaljanak szerepet a közösségépítésben.