Biró Rozália: „Nem több Európára, hanem jobb Európára van szükségünk

2014.06.21. | SZKT , RMDSZ Nőszervezet , európai parlamenti választások

Biró Rozália: „Nem több Európára, hanem jobb Európára van szükségünk

Fotó: Banga Előd-Ernő

Biró Rozália szenátor, SZKT-elnök a Partium frakció képviselőjeként felszólalásában azt hangsúlyozta: a Szövetségnek van arca, van hangja és vannak kézzelfogható eredményei.

A szenátor köszönetet mondott azoknak a választóknak, akik lehetőséget adtak a Szövetségnek arra, hogy továbbra is képviselje a magyar érdekeket Brüsszelben. „Akik nem szavaztak az EP-választásokon, azok nem tettek semmit a magyarságért, sem azért, hogy megőrizhessük képviseletünket Európában. A megválasztott tisztségviselőinknek határozott elképzelésük van jövőnkről, ismerik a magyarság céljait, nyugodtan helyezhetjük sorsunkat kezükbe” – jelentette ki az SZKT elnöke, aki szerint jó lett volna, ha a közösséget egy nő is képviseli egy olyan Európában, amely problémái orvoslására több Európát javasol. „Nem több Európára, hanem jobb Európára, nem megszorításokra, hanem több rugalmasságra van szükségünk. Az őshonos nemzeti kisebbségeket elfogadó Európára van szükségünk, és nem olvasztótégelyt akarunk” – mondta Biró Rozália, aki szerint az RMDSZ tisztségviselői a jövőben is a Szövetség szükségességének nyilvánvalóságért fognak dolgozni.