Biró Rozália: RMDSZ-kezdeményezésre elfogadta a szenátus a gyereknap hivatalos szabadnappá nyilvánítását

2016.09.15. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Biró Rozália: RMDSZ-kezdeményezésre elfogadta a szenátus a gyereknap hivatalos szabadnappá nyilvánítását

Az RMDSZ által kezdeményezett törvényjavaslatot 135 parlamenti képviselő és szenátor látta el kézjegyével és támogatta. A végső döntést a képviselőház hozza meg.

 „Az EU-s tagállamok között Románia az egyike azon országoknak, ahol a legkevesebb hivatalos ünnephez kötött szabadnap van. A felmérések is azt mutatják, hogy a romániai szülők 59 százaléka van azon a véleményen, hogy a családban, a gyerekekkel eltöltött idő a legfontosabb. A szülők nagy része különböző virtuális csatornákon kommunikál gyerekekkel, így jelentősen csökken a fizikailag együtt töltött idő tartalma. Az RMDSZ által kezdeményezett törvény orvosolni kívánja ezt az áldatlan állapotot, a gyereknap szabadnappá tétele által megadja a lehetőséget arra, hogy június elsején minőségi időt tölthessen együtt a család” – mutatott rá Biró Rozália Bihar megyei törvényhozó azt követően, hogy a szenátus elfogadta a Szövetség azon kezdeményezését, amely hivatalos munkaszüneti nappá nyilvánítja június 1-ét.

Romániában 8 munkaszüneti nap van, míg Szlovákiában 14, Spanyolországban, Ausztriában 12.  Ezekhez a számokhoz viszonyítva elmondhatjuk, hogy körülbelül háromszáz munkaórával dolgozunk többet, mint pl. Franciaországban. Úgy gondolom, hogy a mindennapos munkánk hatékonyságán is segítenek az ilyen jellegű kezdeményezések” – jelentette ki a szenátor.

Hanganyag:
Biró Rozália nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.