Bodor László: a Bánffy-palota jó helyszínnek bizonyult a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét számára (AUDIÓ)

2014.06.02. | Kolozsvár , Kultúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Bodor László: a Bánffy-palota jó helyszínnek bizonyult a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét számára (AUDIÓ)

Vasárnap, június 1-én zárult az RMDSZ Főtitkársága, a Romániai Magyar Könyves Céh és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által szervezett Kolozsvári Ünnepi Könyvhét negyedik kiadása. A négynapos rendezvény idén új helyszínen, a Bánffy-palota udvarán várta változatos kulturális és szórakoztató jellegű programokkal a magyar könyvek kedvelőit.

„Évről-évre azon dolgozunk, hogy minél gazdagabb programmal rukkoljunk a közönség elé: idén több mint 30 kiadó kapcsolódott be, továbbá partnereink segítségével közel 100 programot, könyvbemutatókat, dedikálásokat, előadásokat és koncerteket tudtunk a kolozsvári közönség elé tárni”– fejtette ki Bodor László, az RMDSZ főtitkárhelyettese. A 2014-es kiadás újításai kapcsán elmondta: „a Bánffy Miklós emlékév a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét során úgy a programok kialakításában – ezek 20 százaléka épült az erdélyi emblematikus személyiség emléke köré –, mint az új helyszín kiválasztása során megmutatkoztak. A Bánffy-palota udvara szimbolikus és gyakorlati megközelítésben is megfelelő térnek bizonyult egy ilyen jellegű, a magyar kultúrára és közösségre koncentráló rendezvény befogadására.


A jövőre vonatkozóan Bodor László kiemelte: „a rendezvényt a jövőben is megszervezzük, hisz az RMDSZ-nek fontos, hogy megteremtse a magyar írók és olvasók találkozásának lehetőségét. Úgy gondolom, hogy szükség van az idei rendezvénynek a partnereinkkel és a kiadókkal való közös kiértékelésre, annak érdekében, hogy bővíteni és fejleszteni tudjuk, valamint úgy alakítani, hogy a most kipróbált helyszínt 2015-ben a legelőnyösebb formában lakja be a magyar könyvek ünnepe”.

 

„A Kolozsvári Ünnepi Könyvhét negyedik kiadása révén sikerült egy újabb, a magyar kultúrához köthető szeletét jelképesen visszafoglalnunk a kincses városnak” – nyilatkozta H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh alelnöke. „Örömömre szolgál, hogy idén is ilyen sok kiadó kapcsolódott be a rendezvénybe, akik szervesen hozzájárultak ahhoz, hogy ez a város igazi szellemi központja legyen a régiónak” – hangsúlyozta, hozzátéve: „minket ez a cél vezényelt a kiemelkedő hagyomány újjáélesztésében, mint ennek a munkának a folytatásában és reméljük, hogy évről-évre egyre többet fogunk tenni az erdélyi magyar kiadókért, a magyar könyvekért és olvasóikért”.

Hanganyag:
Bodor László nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.