Bodor László: december 11. az erdélyi magyar közösség szolidaritásáról szól

2016.09.10. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Bodor László: december 11. az erdélyi magyar közösség szolidaritásáról szól

A magyar emberek a politika megújítását várják az RMDSZ-től. Nem azt akarják, hogy céljainkon változtassunk, hanem azon a megközelítésen, azon az úton, ahogyan ezeket a célokat el akarjuk érni. A Szövetség a parlamenti választások alkalmával, ennek a kérésnek eleget téve, olyan jelölteket indít, akik nemcsak terveket szőnek, hanem azokat véghez is viszik Bukarestben – fogalmazott szeptember 10-i, szombati felszólalásában Bodor László, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, aki a Beszterce Megyei Küldöttek Tanácsának rangsoroló ülésén vett részt. A rangsorolás eredményeként a megyében Antal Attila városi tanácsos a Szövetség képviselői, Boros K. László újonnan megválasztott MKT-elnök pedig szenátori listáját vezeti.

Bodor László felszólalásában kifejtette: az a megújulás, szemléletmód-váltás, amelyet a magyar emberek elvárnak, legközelebb azoknak a politikusoknak a jellemén köszön majd vissza, akik felkerülnek az RMDSZ végleges jelöltlistájára a szeptemberi hónap második felében. „Számunkra nagyon fontos, hogy jelöltjeink ismerjék a mindennapi létkérdéseket, a magyar ügy elkötelezettjei legyenek, versenyképes tudással és felkészültséggel rendelkezzenek, hiszen csakis ily módon tudjuk közösségünk számára kedvezően befolyásolni a parlamenti munkát” – érvelt az ügyvezető alelnök.

Kétségkívül, a hétköznapjainkat érintő legfontosabb döntések helyi szinten születnek, viszont be kell látnunk: az önkormányzati munka itt, Beszterce-Naszód megyében is akkor lehet a leghatékonyabb, ha parlamenti képviseletünk is erős. Ezért gondolom úgy, hogy a 2016-os parlamenti választások a régiók, helyi önkormányzatok és a magyar emberek közti szolidaritásról szól. Minél több olyan magyar ember szükséges, aki magyar érdeket képvisel, aki közép és hosszú távú konkrét tervekkel, megvalósítható elképzelésekkel tudja felvázolni, hogy mit tudna tenni azért, hogy az ország biztos alapokon álljon” – nyomatékosította Bodor László.

Akkor lesz tehát igazán sikeres az erdélyi magyar közösség, ha a bethleni, árpástói, a besztercei magyar ember is azt érzi, hogy van kire rábíznia a megoldandó kérdéseket mind a helyi közigazgatásban, mind pedig Bukarestben”  – összegzett a Szövetség ügyvezető alelnöke.

A nyár elejei önkormányzati választást követően, a mai nap folyamán megújult a Megyei Küldöttek Tanácsa, az ülésen Boros K. Lászlót választották meg a testület elnökévé – számolt be az ülést követően Décsei Attila Lehel, az RMDSZ Beszterce Megyei Szervezetének elnöke. Kiemelte: a Szövetség megyei szervezete teljes listával indul a parlamenti választásokon, így a pótlistát is beleszámítva: összesen 8 képviselő-, valamint 4 szenátorjelöltet rangsoroltak.

Az MKT-t követően kiosztották azokat a tanszercsomagokat, amelyekkel hétfőtől kezdődően olyan 160 nulladik- és elsőosztályos kisdiákot támogat a megyei szervezet, aki idén először lépi át az iskolaküszöböt, és magyarul kezdik meg a tanítást. „Hatodik éve osztunk ki tanszerekkel ellátott iskolatáskákat, idén először pedig dupla erőfeszítéssel, hiszen nulladik osztályosok is részesülnek ebben. Ezúton is köszönjük a Szövetségnek, a Communitas Alapítványnak, polgármestereinknek, alpolgármestereinknek, illetve helyi tanácsosainknak a segítségét, reméljük, a szülőknek megkönnyítjük az iskolakezdést azzal, hogy osztozunk az ezzel járó költségekben” – mondta el az elnök.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.