Bognár Levente: „Hiteles jelöltjeinknek szól az aradi magyarság bizalma”

2012.06.13. | Önkormányzati választások , Arad
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Arad megyében június 12-én, kedden véglegesítették a helyhatósági választások eredményeit. Az összesített szavazatok értelmében a megyei RMDSZ amellett, hogy megtartotta az önkormányzati képviseletének arányát, eggyel növelte a Szövetség polgármestere által vezetett önkormányzatok számát.

Arad város tanácsában az elkövetkező négy évben, az elmúlt mandátumhoz hasonlóan, két tanácsos fogja képviselni az aradi magyarságot. A szavazatok összesítését követően a helyi MC-L koalíció 10, az USL 9, Dan Diaconescu Néppártja pedig 2 mandátumot szerzett. Így a 23 fős városi tanácsban az RMDSZ lehet a mérleg nyelve. Úgyszintén Aradon Bognár Levente jelenlegi alpolgármester, az RMDSZ polgármesterjelöltje jelentőset javított a 2008-ban elért eredményen, közel ezer szavazattal szerzett többet, mint a legutóbbi helyhatósági választásokon.
 

A Szövetség megyei tanácsosi listájára idén 12943 szavazat érkezett, így a következő mandátumban két megyei tanácsos képviseli az Arad megyei magyarok érdekeit, továbbá nőtt az RMDSZ polgármestereinek száma: Kisiratos, Nagypereg, Nagyszintye és Tőzmiske mellett Nagyiratos önkormányzatát is a Szövetség színeiben megválasztott polgármester fogja vezetni.
 

Az idei önkormányzati választásokon elért eredményekről Bognár Levente, az Arad megyei RMDSZ elnöke úgy vélekedett, hogy a Szövetség színeiben induló jelöltek hitelessége és szakmaisága volt a siker kulcsa. Bognár elmondta: „minden jelöltünk a választások előtt saját közösségén belül méretkezett meg, és az itt kapott bizalom visszaköszönt a szavazatokban is. Az aradi magyarok tudták kire szavaznak, és tudták azt is, hogy képviselőink minden esetben a magyar érdeket tekintik elsődlegesnek és a magyar közösségek szolgálatában dolgoznak.” A megyei elnök ugyanakkor köszönetet mondott az aradi magyarságnak a leadott szavazatokért, valamint az RMDSZ jelöltjeinek, kampánystábjának és urna biztosainak a munkáért, amivel elérték, hogy minden magyar szavazat számítson.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.