Bölcs Diákok országos vetélkedő: a következő tanévben is a középiskolások között

2015.08.03. | Ifjúság , Communitas
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Bölcs Diákok országos vetélkedő: a következő tanévben is a középiskolások között

Fotó: Vajda Attila

A Hunyad megyei Déván táborozott az 5. Bölcs Diákok országos vetélkedő legjobban teljesítő 11 csapata. A Communitas Alapítvány által szervezett július 27–augusztus 1. közötti élményvakáción azok a középiskolások vettek részt az ország különböző térségeiből, akik az elmúlt, teljes tanévet felölelő interaktív versenyen a legnagyobb pontszámot érték el, ez által is bizonyítva kreativitásukat, gyakorlatiasságukat. Az egész tanévben zajló verseny társzervezői a Magyaroktatás.ro, valamint a Babeș–Bolyai Tudományegyetem 4 kara – Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet, Kémia és Vegyészmérnöki Kar, illetve Történelem - Filozófia Kar – voltak.  

A programra 11 megye 39 településének 63 iskolájából 141 csapat nevezett be, mindez azt is jelenti, hogy közel 600 diákot foglalkoztattunk a négy forduló feladataival. Az előző évekhez képest növeltük a tábor résztvevőinek számát, hiszen az első 10, legnagyobb pontszámot elért csapat mellé egy különdíjas csapatot is meghívtunk a Căprioara Táborközpontba” – számolt be Kandó Noémi szervező, a Communitas Alapítvány munkatársa hétfőn, augusztus 3-án. Rámutatott, az interdiszciplináris vetélkedő mintájára a tábor programját is úgy alakították ki, hogy a Retyezát-hegységben való túrázások, filmvetítések, kommunikációs játékok, valamint a vetélkedők által is a résztvevők minél hasznosabb információkkal gazdagodjanak.

 

Az egész éves tevékenységről, amelynek célja a tanulók olvasási készségeinek fejlesztése, valamint az egyes tudományok szakterületéről származó információk közötti összefüggésekre való rávilágítás, Kandó Noémi úgy nyilatkozott: „évek óta bebizonyosodik, hogy nagy az igény arra, hogy az iskolapadokon túlmutató gyakorlati kérdésekkel foglalkoztassuk a középiskolásokat, olyan témaköröket érintsünk, amelyek rólunk szólnak, Erdély-specifikusak. Az idei feladatsorokat a Magyarok a nagyvilágban tematika köré szerveztük, hangsúlyozva, hogy sikeresek csak úgy lehetünk, ha közel maradunk közösségünkhöz, egyéni teljesítményeinkkel a közösséget szolgáljuk.” Biztosíthatjuk a középiskolás barátainkat, hogy ősszel új feladványokkal jelentkezünk, illetve jövőre is megszervezzük a Bölcs Diákok tábort – tette hozzá a Communitas Alapítvány munkatársa.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.