Bölcsességre van szükség – Ülésezett a Brassó megyei MKT

2012.03.06. | Brassó
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az önkormányzati választások ütemtervéről, az összefogás fontosságáról és a következő időszak teendőiről beszéltek az RMDSZ megyei képviselői a Megyei Küldöttek Tanácsának múlt heti ülésén.

„Valóban bölcsesség kell ahhoz, hogy 2012-ben létszámunk korlátai között megőrizzük Brassó megyében az önkormányzati képviseletet” – hangsúlyozta Kovács Attila RMDSZ-elnök, aki továbbá elmondta: a Szövetségi Képviselők Tanácsának legutóbbi döntése alapján a helyi szervezeteké az a felelősség, hogy hiteles önkormányzati jelölteket nevezzenek meg április közepéig, olyanokat, akik eddigi eredményeik alapján is bebizonyították, méltóak a magyar közösség bizalmára.

Az ülésen dr. Marthy Mátyás ügyvezető elnök az RMDSZ miniparlamentje, az SZKT által elfogadott önkormányzati választási alapelveket és ütemtervet ismertette, ugyanakkor a megyei képviselők méltatták az RMDSZ egyik jelentős eredményét, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem akkreditációjának parlamenti elfogadását. Erről Farkas Anna parlamenti képviselő elmondta: az akkreditálási folyamat a törvényes előírások szerint haladt, hamarabb nem tűzhették napirendre a kérdést, hiszen az egyetemnek teljesítenie kellett a felsőoktatási intézményeknek előírt kritériumokat. Markó Attila államtitkár felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy az RMDSZ eredményeivel kapcsolatos tévhiteket kell eloszlatni a következő időszakban: „Vajon tudja-e közösségünk, hogy is zajlik valójában egy koalíciós egyeztetés és micsoda küzdelmek árán tudjuk érvényesíteni a magyar ügyeket. Azok, akik elhitetik az emberekkel, hogy mi csak odamegyünk és elvesszük azt, ami a miénk, nem tudják az igazságot: ádáz harcokat kell megvívnunk mindenért” – hangsúlyozta az államtitkár.

Az MKT elfogadta az RMDSZ megyei kampánystáb listáját, amely szerint az önkormányzati választás kampányfőnöke dr. Marthy Mátyás, a médiafelelőse Bartha Réka, a pénzügyi felelőse Burján Gabriella lesz, az operatív ügyekkel pedig Tóásó Áron Zoltán foglalkozik a választások idején.