Borbély: a Nyárádszeredai Napokon érezni lehet, hogy e térségnek ereje van

2014.08.01. | Maros , Kultúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Borbély: a Nyárádszeredai Napokon érezni lehet, hogy e térségnek ereje van

Augusztus 1–3. között tartják idén Nyárádszeredában a hagyományos nyárádmenti, kézműves-kiállítással egybekötött helyi termékek vásárát, amelynek célja lehetőséget biztosítani a környékbeli települések lakóinak, népművészeti és mezőgazdasági termékeik bemutatására.

„Nyárádszeredában érezni lehet, hogy ennek a térségnek ereje van, és látni lehet, hogy e térségnek van mit felmutatnia. Sokat járok Európában, külföldi országokban, volt lehetőségem megtapasztalni azt, hogy mit jelent egy közösség ereje, illetve azon képessége, hogy értékeit meg tudja őrizni, és időről-időre, fel is tudja mutatni. Örvendjünk annak, hogy ezeken az ünnepeken együtt lehetünk, és legyünk büszkék hagyományainkra, szokásainkra, népművészeti termékeinkre”– fogalmazott a nyitóünnepségen Borbély László marosvásárhelyi képviselő, az RMDSZ politikai alelnöke. Hozzátette, a nyárádmenti dolgos emberek fontos értékeket képviselnek a magyar közösségen belül, a Nyárádszeredai Napok legfontosabb üzenete pedig az, hogy a térség magyar és román anyanyelvű lakosai értékeiket, nem egymásnak ellent mondva, hanem egymást kiegészítve tudják felmutatni.

 

Az eseményen Kelemen Márton, a Maros Megyei Tanács alelnöke hangsúlyozta: örül annak, hogy a Maros megyében szervezett kisrégiós fesztiválok sorában idén e nyárádmenti fesztivál is bekerült, amely összesen 13 település ünnepét jelenti. „A nyárádmentiek értéktárakat készítenek, azokat az értékeket azonosítva, amelyek a romániai magyar közösség fejlődésének az alapjait képezik. Ennek értelmében ezt a rendezvényt értéktárlatnak is nevezhetjük” – nyilatkozta Kelemen Márton.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.