Borbély: Bánffyhunyad megérdemli, hogy magyar polgármestere legyen!

2012.05.18. | Kolozs , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


„Minden máshova leadott szavazat elveszített szavazat június 10-én. A román pártokat erősítjük azzal, ha nem a mi szövetségünkre adjuk szavazatainkat”- mondta Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke május 18-án Bánffyhunyadon.

A felújított kultúrotthon zsúfolásig megtelt, több mint 300 ember vett részt az RMDSZ helyi szervezete által megszervezett rendezvényen. Borbély László elmondta, mennyire fontos az, hogy a magyarság jelen legyen a június 10-i választásokon. ”Az elmúlt 22 évben, akkor tudtunk  közösségünk érdekében, a magyar emberek érdekében  a legtöbbet tenni, amikor képviselőink jelen voltak a helyi önkormányzatokban és a parlamentben. Ki kellett harcolnunk, hogy 10 év után legyen egy olyan tanügyi törvényünk, mely biztosítja, hogy gyermekeink magyar nyelven, az anyanyelvükön tanulhassanak az iskolákban. A parlamentben a 7%-al szórványban vagyunk. Nekünk mindig meg kell nyerni a parlament további 45%-nak a támogatását annak érdekében, hogy használhassuk anyanyelvünket önkormányzatainkban és magyar helységnévtáblákat állíthassunk ki. Jelen kellett lennünk és jelen kell lennünk mindenhol a továbbiakban is. Bánffyhunyadon egy erős magyar közösség van, mely megérdemli, hogy magyar polgármestere legyen.  A bánffyhunyadi magyar emberek megérdemlik, hogy magyar tanácsosaik legyenek a helyi önkormányzatban. Bizonyítsuk be, hogy jó magyarok vagyunk, és június 10-én szavazzunk az RMDSZ jelöltjeire.” – mondta Borbély László.

A zenés és néptáncos műsorszámokkal teljes rendezvényen jelen voltak a megyei RMDSZ szervezetének képviselői is: Máté András, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke és a megyei tanácsosjelöltek.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.