Borbély László: a következő években több mint 60 kilométernyi új útszakasz készül el az Észak-erdélyi autópályából (AUDIÓ)

2014.07.15. | RMDSZ , Infrastuktúra

„Az Országos Útügyi és Autópálya-társaság (CNADNR) az Észak-erdélyi autópálya újabb szakaszának indította el közbeszerzési eljárását a napokban, ami a Marosugra-Marosvásárhely közötti útszakaszra vonatkozik. Az építés már a következő hónapokban, a pályázatok beadásával kezdetét is veheti. A 14,6 kilométeres útvonal a szerződés megkötésétől számítva egy év és négy hónap alatt kell elkészülnie, és három és fél év garanciával rendelkezik majd” - tájékoztatott Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke.

A Szövetség politikai alelnöke rámutatott, az RMDSZ és a Szociáldemokrata Párt (PSD) közötti protokollumba foglalt vállalás, amely az Észak-erdélyi autópálya építésének folytatását rögzíti, az utóbbi hónapokban azt jelentette, hogy beindult a közbeszerzési eljárás Gyalutól nyugatra egy 9 kilométeres, Aranyosgyérestől Marosugráig egy 37 kilométeres, a napokban pedig a Marosugra-Marosvásárhely közötti útszakaszon is. „A 14,6 kilométeres autópálya mellett egy 4,5 km-es bekötőút megépítésére is sor kerül, amely a Segesvár felé vezető útvonalat érinti majd. Ez azt jelenti, hogy a következő években több mint 60 kilométernyi új útszakasz készül el az Észak-erdélyi autópályából. A beruházás nagy része Európai Uniós alapokból lesz fizetve” - magyarázta Borbély László.

Hanganyag:
Borbély László nyilatkozata