Borbély László: az RMDSZ törvénytervezetet nyújtott be a pénzügyi amnesztia érdekében

2012.03.20. | Képviselőház , Szenátus , RMDSZ , gazdaság

- A Szövetség szenátorai és képviselői  törvénytervezetet nyújtottak be a Parlamentben, amelyben pénzügyi amensztiát javasolnak azon közalkalmazottak számára, akiket bérpótlékaik visszafizetésére köteleztek” – jelentette be Borbély Lászó kedden, a Képviselőházban tartott sajtótájékoztatóján.

Az RMDSZ politikai alelnöke elmondta, a Szövetség már január elején kérte a koalícióban, hogy mentesítsék a közalkalmazottakat az alól a kötelezettség alól, amelyet a Számvevőszék rótt ki, és amely arra kötelezné a helyi önkormányzatokban dolgozókat, hogy fizessék vissza azokat a fizetéspótlékokat, amelyeket a kollektív munkaszerződések alapján, törvényes módon kaptak.

“Számításaink szerint mintegy 300.000 embert érint a pénzügyi amnesztia. Ezeknek az embereknek jelenleg nincs miből visszafizetni ezeket a bérpótlékokat, van olyan helyzet is, hogy havonta kevesebb mint 500 lejjel megy haza az a közalkalmazott, aki visszafizetné bérpótlékait. Ez anyagilag nagyon megterhelő a családoknak, ezért tartottuk fontosnak összeállítani ezt a törvénytervezetet. A képviselőházban a demokrata-liberális kollegáink is csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz” -mondta el Borbély László.