Borbély László: Az ünneplés az összetartozás egy fontos jele!

2012.09.09. | Maros , Ünnep

Borbély László: Az ünneplés az összetartozás egy fontos jele!

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke szombaton, Felső-Nyárádmentére látogatott, ahol részt vett a Nyárádremetén megszervezett Tűzoltó találkozón, a Márkodi Falunapokon és a Havadon ökörsütéssel összekötött Huszárversenyen.

A nyárádremetei tűzoltó találkozón 5 önkéntesekből álló tűzoltó csapat vett részt a megye négy különböző községéből, akik azért gyűltek össze Nyárádremetén, hogy bemutassák a falu és a környék lakóinak nemcsak az újonnan vásárolt tűzoltó autókat hanem bátorságukat, ügyességüket a délután megtartott versenyen. Márkodon a Maros megyei RMDSZ-es képviselő kopjafát koszorúzott, majd részt vett Benedekfi Csaba polgármesterrel és a falu lakóival egy közös talákozón.

Havadon Borbély László a Felső-Nyárádmenti Mátyás huszárezred bemutatóján vett részt, majd az ezt követő megmérettetésnek volt szemtanúja. A 11 huszár, egy akadálypályán áthaladva kellett bizonyítsa pontosságát, ügyességét és a bátorságát. A díjazást követően a politikai alelnök egy interjúban elmondta, hogy különleges ez a mai nap az életében:” Több települést látogattam meg a mai nap folyamán. Nyárádremetén 5 magyar önkéntes tűzoltó csapat mérkőzött meg, Márkodon a falu lakóival beszélgethettem, itt meg 11 délceg, büszke huszár megméretkezésének lehettem a tanúja. Vannak akik oltják a tüzet és vannak akik tüzet gyújtanak a lelkekben. Havadon éppen ideje volt, hogy egy ilyen rendezvény megszülessen. Fontos, hogy a környék lakói találkozhassanak és együtt ünnepelhessenek, mert ez az ünnepség az összetartozásunk egy fontos jele és megerősíti a közösséget. Egy ilyen nap nekem azt mondja, hogy igen, érdemes küzdeni jogainkért. A hátország itt van és a magyar emberek megértettek azt, hogy mennyire fontos az összefogás.”

A politikai alelnök elmondta büszke arra, hogy Havad lakossága együtt tud ünnepelni, mert ezek a kis közösségek nagyon rossz körülmények között maradtak fenn. „Amint azt a polgármester is elmondta, kevesebben vannak, mint 2004-ben és ahhoz hogy a közösség gyarapodni tudjon, a fiataloknak reményt, lehetőségeket kell felmutatni. Ezért vagyok itt és azért, hogy együtt ünnepelhessek a közösséggel.”-mondta Borbély László.