Borbély László Brassó megyében kampányolt - “Erősíteni kell a bukaresti jelenlétet”

2012.12.03. | Brassó , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Borbély László Brassó megyében kampányolt - “Erősíteni kell a bukaresti jelenlétet”

Az összefogás szükségességének, a parlamenti jelenlét erősítésének fontosságát hangsúlyozta Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke Brassó megyében, ahol Kovács Attila képviselőjelölt, a Szövetség Brassó megyei elnöke, és Kiss József szenátorjelölt, Tatrang polgármestere mellett vasárnap részt vett az “Erdélyi Értékek” kampánykaravánban.

Borbély László és Kovács Attila szeretetvendégségen vettek részt Krizbán, ezt követően Keresztváron a helyi lakosokkal beszélgettek. Az RMDSZ jelöltek Tatrangon, Bodolán és Négyfaluban találkoztak a helyi lakosokkal, egyházi elöljárókkal, pedagógusokkal. Tatrangon részt vettek a helyi kultúrotthonban megtartott ünnepi műsoron, Bodolán lakossági fórumra került sor, Négyfaluban a helyi Csángóházban a Kolozsvári Magyar Opera művészei, Zsók Levente, az Erdélyi Humorfesztivál nyertese és a Showder Klub humoristája, Szabó Zoltán, a Médiabefutó felfedezettje valamint a tatrangi Havasi Gyopár, illetve a négyfalusi Kéknefelejcs néptánccsoport léptek fel.

Borbély László alelnök, Kovács Attila képviselő- és Kiss József szenátorjelölt a Brassó megyei kampánykaraván során több, mint ezer lakossal találkozott, beszélgetett a helyi gondokról, azokról a lehetőségekről, eszközökről, amelyeket a parlamenti képviselet nyújt a magyar közösségek támogatására, településeink fejlesztésére. „Egy olyan megyében, ahol 7-8 % a magyarság aránya, meglepően sokan eljöttek e fórumokra. Legfontosabb üzenetünk számukra az összefogás szükségessége volt. A Brassó megyei magyarságnak mindig is volt képviselője a román parlamentben, sőt, korábban szenátora is. Fontos a minél nagyobb részvételi arány a december 9-i választáson, hiszen ha kevesen mennek el szavazni, kérdésessé válhat még a képviselőházba való bejutás is. Fontosnak és jelzésértékűnek tartom, hogy egyházaink képviselői, tanintézeteink vezetői bekapcsolódnak az RMDSZ-t támogató tevékenységekbe. Krizbán erős evangélikus közösség támogatja jelöltjeinket, de Bodolán is éreztük, hogy a magyarság mellettünk áll. Négyfaluban, ahol több, mint 6000 magyar él, megértették, hogy erős képviseletre van szükség. Nem úgy éreztem magam, mint szórványvidéken, hiszen minden felkeresett településen erős magyar közösséggel találkoztam, amely fel van készülve a választásokra. Az emberek tudatában vannak, hogy mit jelent a magyar képviselet a helyi, megyei önkormányzatokban és a parlamentben, hiszen az RMDSZ-nek Brassó megyében is volt megyei alelnöke, emiatt a magyar közösség az elmúlt négy év során számarányánál jóval nagyobb mértékű támogatást kapott. Brassó megyében 76 szavazat hiányzott ahhoz, hogy három tanácsosunk jusson be a megyei önkormányzatba, ne csupán kettő, és talán ezen is múlott, hogy már alelnökünk sincsen. Éppen ezért kell megerősíteni a bukaresti jelenlétet” – jelentette ki Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke.
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.