Borbély László és a Korál a nagyváradi Majálison

2012.05.14. | Önkormányzati választások , Bihar

Borbély László és a Korál a nagyváradi Majálison

2012 Május 12-én Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke részt vett a Nagyváradon megszervezett 12. Majálison.

A kétnapos rendezvény keretén belül vásári bábjátékon, a Bihari Tulipán és a Toldi néptánccsoportok  előadásán, különböző sportrendezvényeken és főzőversenyen vehettek részt az érdeklődők. Az est fénypontját azonban a Korál együttes fellépése jelentette.

Balázs Fecó és a Korál pénteken Gyergyószentmiklóson, szombaton Nagyváradon lépett fel. A kétnapos miniturnét egy harmadik fellépés követi majd, Erdély szívében, Kolozsváron. Amint azt a Korál frontembere, Balázs Fecó elmondta, ők az RMDSZ-t támogatják ugyanakkor arra buzdítják az erdélyi magyar embereket, hogy „Maradjanak vele”, vegyenek részt aktívan a június 10-én megtartott választásokon. „Menjetek el szavazni június 10-én és szavazzatok az RMDSZ jelöltjeire.” – buzdította a résztvevőket az együttes frontembere.

A Korál együttes és Borbély László Nagyváradon mintegy 6000 magyar emberrel együtt énekelt és táncolt a jól ismert dalokra.  A záró akkordokat követően a politikus bemutatta a jelölteket: Cseke Attila polgármester-jelöltet, Pásztor Sándor megyei tanácselnök-jelöltet és a helyi  tanácsosjelölteket, akik fáklyákkal vonultak fel a színpadra.

A koncert végén Borbély László politikai alelnök, Balázs Fecó és a Korál, a jelöltek és a bihar megyei magyar emberek együtt énekelték el a magyar himnuszt, melyet tüzijáték követett.