Borbély László Luxemburgban: az Európai Néppárt támogatja az RMDSZ-t a helyhatósági választásokon

2016.05.31. | Önkormányzati választások

Az RMDSZ 23 éve tagja az Európai Néppártnak. Számunkra mindig is fontos volt a pártcsalád támogatása, azon értékek mellett köteleztük el magunkat, amelyeket az EPP is képvisel. A hamarosan sorra kerülő helyhatósági választások kapcsán is éreztük a támogatásukat, sokat számított, hogy a szervezet vezetői ösztönző üzeneteket fogalmaztak meg a romániai magyar közösség számára” – fogalmazott Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke, aki az Európai Néppárt megalapítása 40. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségén vesz részt május 30-31-én Luxemburgban.

Borbély László elmondta, egy majdnem másfél milliós közösség biztonsága számára fontos, hogy legitim képviselői ott legyenek, ahol a közösséget, a településeket érintő döntések születnek. „Bízunk abban, hogy az őszi parlamenti választásokat követően Romániának politikai kormánya lesz egy kialakult többség alapján, ezt az átmeneti állapotot meg kell szüntetni” – hangsúlyozta a Maros megyei képviselő. Hozzátette, az európai színtéren egyre nagyobb teret nyerő szélsőséges és populista megnyilvánulások visszaszorításához erős politikai vezetőkre, világos üzenetekre és határozott fellépésre van szükség.

A két napos rendezvényen, amelyen többek között felszólal Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, Angela Merkel német kancellár, Joseph Daul, az EPP elnöke és Manfred Weber, a néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget Borbély László mellett Winkler Gyula képviseli.