Borbély László: Romániának holnaptól új fejezetet kell nyitnia

2014.11.16. | államelnök-választás

Borbély László: Romániának holnaptól új fejezetet kell nyitnia

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke vasárnap, november 16-án a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban adta le szavazatát.

Romániának holnaptól egy új fejezetet kell nyitnia, és remélem, hogy egyúttal az állam különböző hivatalai között, főként az elnöki hivatal és a kormány között, egy jobb, hatékonyabb együttműködés alakul ki. Romániának, ebben a mostani instabil belpolitikai helyzetben nagyobb biztonságra és stabilitásra van szüksége. Egy nemrég elvégzett közvélemény-kutatás értelmében, a romániai magyar közösség továbbra is azt óhajtja, hogy ha lehet, továbbra is ott legyünk ahol a döntéseket hozzák, hiszen hamarosan tárgyalni kell a jövő évi költségvetésről, a parlament megválasztásának törvényéről, amelyet módosítani fognak, a decentralizációról, és lehet, hogy ismét napirendre kerül az alkotmány módosítása. Én a mai napon ezekkel a gondolatokkal adtam le voksomat” – nyilatkozta Borbély László.