Borbély: Munkánk eredménye csak összefogással őrizhető meg!

2012.06.04. | Brassó , Önkormányzati választások

Borbély: Munkánk eredménye csak összefogással őrizhető meg!

“A magyar összefogás napjának üzenete ma aktuálisabb, mint valaha. Történelmünk során sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, sokszor kellett küzdelmes sorsot vállalnunk, mégis mindig sikerült megmaradnunk, mert mindig tudtuk, hogy együtt, összefogva sikerül átvészelni a nehéz időket” – jelentette ki Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke vasárnap, június  3-án Brassóban a Trianon napi megemlékezésen.

“A magyar nemzet vereségeiben is győzni tudott, mert képes volt felmutatni maradandó értékeit, úgy 1848-ban mint 1956-ban és 1989-ben. Mindig, minden sorsdöntő pillanatban a remény visz előre, a hit, hogy ezután jobb lesz. És ez így van rendjén. Emellett azonban kemény munka is kell a sikerhez. 22 év munkája az, hogy gyermekeink magyar nyelven tanulhatnak minden tantárgyat, beleértve a törénelmet is. Kitartó, következetes munka eredménye az, hogy szabadon használhatjuk anyanyelvünket, érvényesíthetjük jogainkat, hogy szülőföldünk fejlődik!” – hangsúlyozta Borbély.

A magyar összefogás üzenetét nagyon komolyan kell gondolnunk. Nyelvünk is úgy mondja, egység! Egységes család, egységes közösség, egységes erdélyi magyarság. A munkánk eredményeit, értékeinket csak úgy tudjuk megőrizni, ha egységben maradunk, ha összefogunk”- mondta el a Romániai Magyar Demokrata Szövetség alelnöke.

A Szövetség politikusa a Trianon napi megemlékezést követően részt vett a Brassói Magyar Családok Napjának rendezvényein és  találkozott a brassó megyei önkormányzati jelöltekkel.