Borbély: Gyermekeinknek építjük Erdélyt!

2012.05.14. | Önkormányzati választások , Krassó-Szörény

Borbély: Gyermekeinknek építjük Erdélyt!

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke 2012 május 12-én Krassó-Szörény megyébe vett részt a Resicabánya területi RMDSZ kampánnyitó rendezvényén.

Az alelnök resicabányai területi RMDSZ székházában találkozott Bálint Mihály területi elnökkel, a választmány tagjaival és a helyi jelöltekkel, akikkel megbeszéltéka helyi problémákat, azok orvoslásának lehetőségeit valamint a kampánnyal kapcsolatos tennivalókat.

A kampánnyitó rendezvényen tartott beszédében a politikus elmondta, hogy örömmel tapasztalja azt, hogy bár ezen a vidéken igen kis számban él magyar lakosság, mégis példaértékűen lelkesek és ügyesen igazgatják közösségüket. „Végvár Krassó-Szörény, végvár Resicabánya. A népszámlálási adatok sajnos azt mutatják, hogy megfogyatkoztunk, kiváltképp szórványban. Nem fogyni, hanem gyarapodni kell és örvendek, hogy csillogó szemű kisgyerekeket is látok a résztvevők között, mert a magyar kisgyermekek jelentik a jövőt. Értük építjük Erdélyt, értük dolgozunk. ”- mondta Borbély László.

A rendezvény keretén belül a politikai alelnök bemutatta a helyi jelölteket, majd a Szolnoki Tiszavirág - és a helyi Hóvirág daloskör ünnepi műsorát hallgathatták meg a jelenlévő magyar emberek.