Borboly Csaba leadta a Hargita megyéből összegyűjtött aláírásokat tartalmazó petíciót a Nép Ügyvédje hivatalához – Kérik a többi érintett megyék csatlakozását is

2017.09.20. | területi hírek

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerdán, szeptember 20-án adta le a több mint 13 ezer Hargita megyei lakos által aláírt petíciót a Nép Ügyvédje hivatalánál. A megyeelnök a közösségi oldalán foglalta össze az egyeztetésen elhangzottakat.

A hivatal ugyanakkor várja, hogy a többi érintett megyék is küldjék el álláspontjukat a nép ügyvédjének, hiszen ez nem csak Hargita megye problémája. Románia nem tartja be az Európai Unió környezetvédelmi irányelveit, amely a természet és az emberek védelme érdekében megelőzési intézkedéseket szorgalmaz nem pedig beavatkozást. – Tévhit, hogy az EU tiltaná a vadászatot. Nem tiltja sem a vadászatot, sem a beavatkozást. A természet védelme érdekében megelőzési intézkedést ír elő, amelyet Románia rosszul vagy egyáltalán nem ültet gyakorlatba – hangsúlyozta Borboly Csaba hozzátéve, hogy e téren számos olyan konkrét lépésre, szigorításra van szükség, amelyek csökkenthetik a vadkárok számát.