BÚCSÚZIK A ROMÁNIAI MAGYAR DEMOKRATA SZÖVETSÉG - Kusztos Endre grafikus, festőművész halálára

2015.02.16. | Részvétnyilvánítás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


BÚCSÚZIK A ROMÁNIAI MAGYAR DEMOKRATA SZÖVETSÉG - Kusztos Endre grafikus, festőművész halálára

Az erdélyi magyar képzőművészet rangos alkotójától búcsúzunk megrendülten tragikus körülmények között megszakadt életpályája végén.

A 90 éves, makfalvi származású grafikus és festőművész, Kusztos Endre öröklétbe való távozása mindnyájunkat fájdalommal töltött el, de bölcsessége és értékteremtő munkájának lenyűgöző tárgyi bizonyítékai itt maradnak velünk, közösségünk féltett kincseiként őrizzük tovább.

 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség kegyelettel emlékezik mindarra, amit Kusztos Endre és több évtizedes munkássága jelentett az erdélyi magyarság, közösségünk képzőművészeti élete számára.

 

Általa a hazai magyar történelem zaklatott időszakainak hiteles szemtanúja is örökre távozott, magával vitte a megélt események emberi relikviáit.

 

Azzal a reménnyel hajtunk most fejet páratlanul gazdag életpályája előtt, hogy alkotói világát méltó módon át tudjuk örökíteni az új nemzedékekre. Ez a nemes feladat hárul mindnyájunkra, erdélyi magyarokra, a folyamatos emlékezéssel rójuk le hálánkat értékteremtő munkájáért.

 

Vigasztalódást gyászoló családjának!

 

Áldott és örök legyen az emléke!

 

KELEMEN HUNOR
szövetségi elnök

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.