Communitas Sátor – első alkalommal a Kolozsvári Magyar Napokon

2015.08.18. | Kolozsvár , Communitas
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Communitas Sátor – első alkalommal a Kolozsvári Magyar Napokon

Közéleti témák, aktuális kérdések megvitatására hívja meg az érdeklődőket a Communitas Alapítvány, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete, valamint a Szövetség Kolozsvári Nőszervezete. A Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozat idejére felállított Farkas utcai sátor kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínál kikapcsolódási lehetőséget, illetve biztosít rálátást mai, Erdély-specifikumú témakörökre: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikusai a civil szféra képviselőivel közösen kerekasztal-beszélgetéseken vesznek részt, a Családban marad! programpont neves személyiségek életét mutatja be és választ ad arra, hogyan fér meg egymás mellett karrier és otthon, hívatás és család, de lesz filmvetítés és fotókiállítás is.

A Communitas Sátor négynapos programsorozata augusztus 20-tól indul a Farkas utcában, a naponta 17 órától kezdődő kerekasztal-beszélgetések helyszínéül pedig a TIFF Ház terasza szolgál: augusztus 20-án, csütörtökön a Communitas Alapítvány kuratóriumi alelnöke, Szép Gyula és meghívottjai 15 év Communitas címmel ismertetik az alapítvány fennállásának másfél évtizedét. Az Európa kulturális fővárosa 2021-ben címért folytatott verseny, Kolozsvár vagy Sepsiszentgyörgy? kerekasztalt augusztus 21-én, pénteken Horváth Anna alpolgármester vezeti Hegedüs Csilla kultúráért felelős ügyvezető alelnök, Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármesterének, Szakács István és  Florin Moroşanu, a Kolozsvár 2021 – Európa Kulturális Fővárosa munkatársainak, illetve Veres-Nagy Tímea és Barta Mónika, a Sepsiszentgyörgy 2021 – Európa Kulturális Fővárosa munkatársainak jelenlétében.

 

Augusztus 22-én, szombaton a Miért jó a kolozsvári magyaroknak a székely autonómia? kérdésre keresi a választ Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke és Bognár Zoltán politológus.

 

Augusztus 23-án, vasárnap Kolozsvár, a magyar kultúra fellegvára címmel rendezik meg a négynapos programkínálat záró-beszélgetését. Jelen lesz Kelemen Hunor szövetségi elnök, Pozsony Ferenc akadémikus, néprajzkutató, a BBTE oktatója, Tonk Márton, a Sapientia EMTE kolozsvári karának dékánja, Sipos Gábor, az Erdélyi Múzeum Egyesület elnök, Szilágyi István író, Karácsonyi Zsolt költő, műfordító, a Helikon főszerkesztője, Koós Ferenc vállalkozó. A kerekasztalt a Kolozsvár Társaság elnöke, Kántor Lajos moderálja.

 

A Farkas utcai Családban marad! sorozat meghívottjai többek között Könczey Elemér grafikus, Szabó Ödön parlamenti képviselő, Antal Lóránt MIÉRT-elnök, Visky András, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti aligazgatója, Dimény Áron és Marosán Csaba színművészek. A gyermekeket játékokkal, kisfilmekkel, könyvsarokkal várják a szervezők.

A Communitas Sátor részletes programja elérhető itt, valamint a Kolozsvári Magyar Napok honlapján.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.