Csakis közösségi összetartással tudunk fejlődni, tudjuk értékeinket megőrizni – Fiatalokat érintő témákról egyeztettek a 9. YOUTH FEST zárónapján

2015.07.27. | Ifjúság , Szilágy

A Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács szilágysomlyói rendezvényének, a megye legnagyobb magyar fesztiváljának zárónapján, július 26-án Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke, Szilágyi Róbert István alprefektus, valamint Végh Sándor szenátor ifjúságpolitikai fórumon vett részt, illetve válaszolta meg a jelenlévő érdeklődők kérdéseit.

A beszélgetést Demyen István SZiT-elnök nyitotta meg: „nagyon örülök annak, hogy olyan lelkes fiatalokat is köszönthetek a szervezők körében, akik oroszlánrészt vállaltak a rendezvény megvalósításában. Célunk, hogy minden tevékenységünkkel fejlesszük önkénteseinket, valamint felelősségvállalásra és önállóságra késztessük őket. Ennek köszönhető, hogy bármilyen helyzetben képesek vagyunk hatékonyan együtt dolgozni. Bátran kijelenthetem: büszke vagyok a csapatomra.

Seres Dénes parlamenti képviselő biztató szavakat intézett a szervező csapathoz és a résztvevőkhöz: „minden kornak, minden generációnak megvannak a maga lehetőségei, ami fontos, hogy ezeket felismerjétek és tehetségetek, érdeklődésetek alapján éljetek velük. Bízzatok magatokban, és higgyetek abban, hogy itthon, a szülőföldeteken boldogulni tudtok, sőt, képesek vagytok kemény és kitartó munkával még élhetőbbé tenni azt.

Az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke olyan, az ifjúságot érintő kérdésekre is kitért, mint a tanulás és szórakozás, munkahelyteremtés és saját vállalkozás, a vidéki és városi élet nehézségei, valamint előnyei. „Kemény munkával és összetartással a közösség mindig meg tudja valósítani a kitűzött célokat. Arra biztatlak benneteket, hogy településeteken vegyétek ki részeteket a közösségi életből. Seres Dénes kiemelte: nem csak akaratra és elhivatottságra van szükség ahhoz, hogy a politikai élet aktív résztvevője legyen valaki, a fiataloknak és az idősebb generációnak is megalapozott tudásra, tapasztalatra és rendkívül pontos munkavégzésre van szüksége.

Szilágyi Róbert István felszólalásában rámutatott: „ezelőtt tíz évvel indítottuk útjára ezt az ifjúsági mozgalmat, jóleső érzés visszagondolni, hogy tíz év távlatában mi minden történt. Nagyon örülök annak, hogy ezt a szervezetet sikerült továbbvinnie a mostani csapatnak is, ezt a munkát mindenképp a jövőben is folytatni kell.” Az alprefektus kitért a SZiT-ben tevékenykedők aktivitására is: „soha nem elég hangsúlyozni, az otthoni közösségi életbe érdemes bekapcsolódni kicsitől a nagyig, egyformán mindenkinek feladatot vállalni, mert csakis közösségi összetartás által tudunk fejlődni, tudjuk megőrizni értékeinket.”