Cseke Attila: az RMDSZ azokon a családokon segít, amelyek lakásai elárverezésre kerülnek

2016.11.08. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Cseke Attila: az RMDSZ azokon a családokon segít, amelyek lakásai elárverezésre kerülnek

RMDSZ kezdeményezésre ezentúl az önkormányzatoknak jogában áll megvásárolni azokat az elárverezésre szánt ingatlanokat, amelyekért a tulajdonosok nem tudják fizetni a bankkölcsönt. Ez az intézkedés azokon a személyeken segít főleg, akik nem tudják fizetni ingatlanhitelük, és a bank kilakoltatná őket” – ismertette Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei képviselője azt követően, hogy a képviselőház tegnap megszavazta az RMDSZ által kidolgozott törvénytervezetet.

A jogszabály kidolgozója, Cseke Attila elmondta: az előírás azokra a személyekre vonatkozik, akik egy 100 négyzetméternél kisebb tulajdonra vettek fel bankkölcsönt: „Romániában számos család került abba a helyzetbe, hogy nem tudja hitelét fizetni különböző okokból, és a jelenlegi jogszabályok még szociális lakásokra sem jogosítja fel ezen személyeket.”

Cseke Attila rámutatott arra is, hogy az önkormányzatok a már megvásárolt lakásokat támogató lakásokká alakíthatják, és bérbe adhatják a volt tulajdonosaknak. A megvásárolt lakások az önkormányzat köztulajdonát képezik és tilos elidegenítésük. 

A tervezetet egyhangúlag fogadta el a parlament alsóháza, ezt követően államelnöki kihirdetésre vár. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.