Cseke Attila az RMDSZ polgármester-jelöltje Nagyváradon

2012.04.01. | Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Cseke Attila az RMDSZ polgármester-jelöltje Nagyváradon

A Bihar megyei RMDSZ szombaton megtartott XXXIII. küldöttgyűlésén a szervezet megnevezte jelöltjét Nagyvárad polgármesteri tisztségére: a Szövetség döntése értelmében Cseke Attila szenátor, volt egészségügyi miniszter indul a bihari megyeszékhely polgármesteri székéért.

Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere, a Bihar Megyei RMDSZ Választmányának elnöke beszédében rávilágított: olyan jelöltre van szükség, akinek esélye van, hogy megszerezze a kellő számú szavazatot ahhoz, hogy Nagyvárad első emberévé válasszák, és kifejtette, Cseke Attila képes olyan nagy közönséget megszólítani, amely létszámban felülmúlhatja az aktuális városgazda támogatói táborát. Mint elmondta, a volt egészségügyi miniszter olyan fontos beruházásokat indított el Nagyváradon és egész Bihar megyében (például az onkológiai központ megépítését, de a nevéhez kötődik valamennyi váradi és vidéki egészségügyi intézmény felújítása), amelyeknek mára megvannak az eredményei, és ezek elvitathatatlanok. „A tények magukért beszélnek: Cseke Attila közel kétéves minisztersége idején annyi forrás érkezett Biharba, mint amennyi az elmúlt huszonkét esztendőben összesen sem” – mondta Biró Rozália alpolgármester.

Cseke Attila hozzászólásában arra hívta fel a figyelmet, hogy Nagyváradnak olyan polgármesterre van szüksége, aki odafigyel az emberekre, kíváncsi a véleményükre. „Emberarcú közigazgatásra van szükség a városban: a lakosság érdekeinek a képviselete kell legyen az első számú szempont, és nem lehet úgy vezetni a várost, hogy csak a döntés megszületése után kérdezik meg a polgárokat, akik mondhatnak bármit, az önkormányzat nem veszi figyelembe a hozzászólásukat. Rimler Károly, Nagyvárad legfontosabb és leghatékonyabb polgármestere 110 éve kezdte meg választott mandátumát. Ő volt legutóbbi választott magyar polgármestere Nagyváradnak, és ez most ismét sikerülhet” – jelentette ki Cseke Attila váradi polgármesterjelölt, akinek beszédét fennállva tapsolta meg a 670 tagú küldöttgyűlés.

Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke kijelentette, Cseke Attila olyan jelölt, akit bárki szívesen felvállalhat. Most várják, hogy minden magyar sorakozzon fel mögé és legjobb tudásával támogassa. A jelenlegi választási rendszerben és Cseke Attila indulásával lehetőség van arra, hogy a magyarság történelmet írjon Nagyváradon. „Magyar polgármestert Nagyváradnak! Hajrá magyarok, hajrá Nagyvárad!” – zárta beszédét Szabó Ödön.

A küldöttgyűlésen Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke az egység fontosságára hívta fel a figyelmet. Csehi Árpád, a Szatmár megyei RMDSZ elnöke szintén jelent volt a gyűlésen, és felszólalásában hangsúlyozta az összetartás szükségességét, eredményeink felmutatását. A küldöttgyűlés fő napirendi pontjai a megyei elnök, a Megyei Választmány Állandó Bizottsága, a szakbizottságok és a megyei tanácsosok tevékenységi beszámolóinak a meghallgatása, valamint az ezekről szóló szavazások voltak.

A küldöttgyűlés végén átadták a Bihar megyei szervezet által létrehozott Kezdet és Hűség díjakat. A Hűség díjat három személyiségnek ítélték oda: Dukrét Gézának, a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság alapító elnökének, Filip József mezőtelegdi alpolgármesternek és Lunczer János volt érmihályfalvi alpolgármesternek. A kezdet díjjal tüntették ki Fodor Józsefet, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség általános helynökét.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.