Cseke Attila, az RMDSZ polgármester-jelöltjének válasza Zatykó Gyula levelére

2012.06.01. | Nagyvárad , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Cseke Attila, az RMDSZ polgármester-jelöltjének válasza Zatykó Gyula levelére

Tisztelt Jelölt Úr!

A polgármesteri tisztségért szálltam versenybe Nagyváradon. Fontosnak tartom, hogy minden energiámat, tehetségemet e közös magyar ügynek szenteljem. Az összes nagyváradi magyar és román ember tudja, hogy 2012-ben olyan a város etnikai összetétele, hogy a polgármesteri szék versenyében, sajnos, nem magyarok állhatnak a dobogó első két helyére, tehát a tisztségért nem magyar-magyar verseny folyik.

Tisztelt Zatykó Úr, Nagyváradon ma van esély arra, hogy közösségünk soraiból kerüljön ki a város első embere, ha minden magyar ezt akarja. Nem hiszek a magyar-magyar harcban, nem hiszek a széthúzásban és nem hiszek a negatív kampányban. Jövőképet kell felmutatni, erős közösségi jelenlétet kell elérni. Én és az RMDSZ erre szegődtünk ebben a kampányban.

Minden nagyváradi magyar embernek érdeke, hogy Nagyváradnak magyar polgármestere legyen. Azok, akik ez ellen cselekszenek, tévednek. Kimondom: szerintem bűnt követnek el. Tisztelettel várom támogatóim sorába, a Jakobovits képzőművész házaspár, Jenei Imre mesteredző, Tuduka Oszkár tanár úr, Thurzó Zoltán zongoraművész, Szatmári Ferenc vállalkozó-rádióvezető, Tempfli József kiérdemesült megyéspüspök és még számos magyar és román értelmiségi közé. Nyerjük meg ezt a választást közösségünknek, a nagyváradiaknak, és ne terheljük magyar közösségünket felesleges konfrontációval.


Sok bölcsességet kívánok tevékenységéhez,


Cseke Attila

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.