Cseke Attila: Egészséges Nagyváradért!

2012.04.12. | Nagyvárad , Önkormányzati választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Cseke Attila: Egészséges Nagyváradért!

Cseke Attila szenátor száll versenybe Nagyvárad Polgármesteri Hivatalának vezetéséért a júniusi választásokon.

A jelöltet csütörtökön „mutatta be” hivatalosan a sajtó képviselőinek a Bihar megyei RMDSZ. Cseke Attila korábban a Bihar Megyei Tanács elnökének tanácsadója, városi tanácsos, államtitkár, szenátor és egészségügyi miniszter. Cseke Attila kijelentette: Nagyváradnak többre van szüksége, mint egy városgazdára, aki technikailag irányít, ennek a városnak stratégiára, vízióra, közép- és hosszú távú jövőképet is nyújtó polgármesterre  van szüksége.

„Egy jövőképet javasolok Nagyváradnak, nem egy adminisztrátor városáét, hanem olyat, amelynek fejlődését meghatározzák a lakosai is, akikkel a polgármesteri hivatal állandó kapcsolatban van. Van egy álmom Nagyváradról. Meg akarom valósítani!” – nyilatkozta Cseke Attila.

Az eseményen a polgármester-jelölt bemutatta egy sor tervét, amelyeket megvalósít majd polgármesterként.

„Nagyváradnak hatalmas a potenciálja, de az elmúlt 22 évben nem sikerült azzá válnia, aminek lennie kell: energikus, vibráló, folytonos mozgásban lévő városnak. Nagyváradnak vissza kell nyernie azt a régióközpont-szerepét, amely a 70-es évekig megvolt. Ehhez nem csak hatékony, de emberarcú közigazgatásra van szükség, olyan közigazgatásra, amely szóba áll a lakossággal, és amely figyelembe veszi javaslataikat” – mondta Cseke Attila.

Nagyváradnak, jelentőségéből és értékeiből adódóan, régióközponttá kell válnia több területen.

Nagyvárad legyen oktatási régióközpont! Nincs fontos nagyváros erős egyetem nélkül. Nagyváradon hagyománya van az egyetemi oktatásnak, és ezt újra kell szervezni azáltal, hogy megépüljön az egyetemi város, mindennel, ami ott szükséges. A konkrét terv: elköltöztetni a Csendőrségnek az Egyetemmel szemben lévő központját és ott kiterjeszteni és befejezni az Egyetemi várost.

Nagyvárad legyen egészségügyi régióközpont! Az elmúlt egészségügy-miniszteri mandátum alatt megteremtették az infrastrukturális feltételeit annak, hogy a város két kórháza régióközponttá váljon, kiegészítve a júniusban elkészülő Onkológiai központtal. Az adott körülmények között, egyik fontos terv a mellrák-szűrési program beindítása Nagyváradon.

Nagyvárad legyen kulturális régióközpont! Egy művész nem csak magának szerez országos és nemzetközi hírnevet, hanem városának is, amelyben alkot. A terv: ki kell alakítani egy Alkotóházat, műhelyekkel, kiállítási, eladási vagy akár vásárlehetőséggel.

Nagyvárad legyen a régió sportközpontja! Ezen a téren a polgármester az infrastruktúra fejlesztését támogathatja: fel kell építeni  egy új, multifunkcionális Sportcsarnokot, amely elviszi a világba Nagyvárad hírnevét.

Nagyvárad legyen gazdasági és ipari régióközpont! Bár az alkalmazottak számát tekintve országos hatodik, jelenleg Bihar megyében a legalacsonyabb az átlagbér az országban, tehát az alkalmazottak alulfizetettek. Szükség van egy újabb ipari parkra, ami maga után vonja, hogy nagyberuházók érkezzenek Nagyváradra és ezáltal a Bihar megyei alkalmazottak jövedelme is emelkedjen.

Az RMDSZ jelöltje elmondta: ki kell használni a város turisztikai potenciálját: kulturális, sport, vallási és történelmi téren egyaránt. Ehhez viszont elengedhetetlen megoldást találni a történelmi központban lévő patinás műemlék-épületek felújításának finanszírozására.

„Mindezekhez Nagyváradnak energikus, határozott vezetőre van szüksége – mondta a jelölt. – Egyesek aszfaltozásokat, iskola-felújításokat, parkolókat, zöldövezeteket, lakás-hőszigeteléseket javasolnak. Ezek mind fontosak és szükségesek, de csupán a városgazdálkodás technikai intézkedései, a polgárester személyétől függetlenül. Nincs bennük jövőkép, stratégia Nagyváradra vonatkozóan” – nyilatkozta az RMDSZ polgármester-jelöltje.

Cseke Attila ugyanakkor hangsúlyozta: nem jelölteti magát a tanácsosi listán és nem lesz a város alpolgármestere. „Egyetlen tisztségre pályázom: Nagyvárad Municípium polgármestere akarok lenni! Ehhez van egy programom. Van jövőképem, stratégiám, amelyet megvalósíthatok polgármesterként! A nagyváradiakkal együtt, többet tehetünk Nagyváradért, hát dolgozzunk együtt az Egészséges Nagyváradért! És van még egy üzenetem mindazoknak a váradiaknak, akik jól behatárolható, tervezhető jövőt, egészséges Nagyváradot szeretnének: Még 60 nap, amíg polgármester leszek!” – zárta beszédét Cseke Attila, az RMDSZ jelöltje Nagyárad polgármesteri tisztségére.Nagyvárad, 2012. április 12.

Polgármesterjelölt-bemutató Nagyváradon Polgármesterjelölt-bemutató Nagyváradon Polgármesterjelölt-bemutató Nagyváradon
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.