Csép Andrea: állandó párbeszédet kell fenntartanunk a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetekkel

2016.11.09. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Csép Andrea: állandó párbeszédet kell fenntartanunk a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetekkel

Kiemelten fontos az állandó párbeszéd a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetekkel, az RMDSZ-nek az a feladata, hogy olyan törvénykezdeményezéseket indítványozzon a parlamentben, amelyek reális megoldásokat nyújtanak ezen szervezetek mindennapos nehézségeire” – fogalmazott Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje november 9-én azon a Marosvásárhelyen, a Gecse utcai Református Vendégházban tartott kerekasztal-beszélgetésen, amelyen elismert szakemberekkel és meghívottakkal beszélgetett.

Csép Andrea kifejtette, hogy az egyik legfontosabb szociális tevékenységnek tartja a Gyulafehérvári Caritas által végzett szolgálatot, ugyanis a hazai viszonyok között rendkívül hiányos állami finanszírozás mellett sok esetben az ő munkájuk végzése „hétköznapi hősiességet igényel”. 

A kerekasztal-beszélgetésen felszólalt Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas igazgatója is, aki jelezte, hogy tevékenységüknek legismertebb területe az otthoni beteggondozás, a családok segítése, a gyermekek és idősek felkarolása, a fogyatékkal élők támogatása, programok, képzések szervezése, illetve a roma közösségek integrálása a többségi társadalomba. Ezeket Norvég és európai uniós pályázatok nélkül meg sem tudnák valósítani. 

Vargancsik Iringó a fogyatékkal élő gyermekek programjának az igazgatója, az Alpha Transilvana alapítvány képviseletében mondta el, hogy állandósult tevékenységük a fogyatékkal élők támogatásának és fejlesztésének területén. 2012-ben kezdeményezték a Gyerekvédelemmel a Kitartás nappali központnak a létrehozását, ahol ambuláns fejlesztést és nappali központi ellátást biztosítanak a Maros megyei gyermekeknek. 

Csép Éva Andrea zárógondolatként elmondta, „ez a találkozás és kapcsolatfelvétel tulajdonképpen az út kezdetét jelöli. Hiszen ahhoz, hogy eredményes munkát végezzek, szükségem van az Önök szakértelmére, támogatására és egy olyan párbeszédre, amelynek alapköveit ma sikerült megerősítenünk.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.