Csép Éva Andrea: a magyaroknak magyar képviseletre van szükségük

2016.11.24. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Csép Éva Andrea: a magyaroknak magyar képviseletre van szükségük

Ott hagyjuk adóinkat Bukarestben, vagy visszahozzuk azokat Erdélybe? Papírból akarunk utakat, vagy aszfaltból? Bukarest vagy Erdély? Erről döntünk december 11-én! Egy olyan Erdélyt kell építünk, amely nyugalomról és a kényelemről szól, nem a nélkülözésről, az egyik napról másik napra való küzdelemről!” – fogalmazott Csép Éva Andrea a közszolgálati rádió választási műsorában.  

A Maros megyei képviselőjelölt a magyar képviselet fontosságát hangsúlyozta: „nem vagyunk egyformák, de összetartozunk. A románok nem fognak minket képviselni. És nem fogják Erdélyt képviselni azok, akiknek csak Bukarest a fontos. A magyaroknak magyar képviseletre van szükségük.”

Csép Éva Andrea elmondta: Erdélynek akkor van jövője, ha az erdélyi magyar fiatalok látnak benne jövőt és olyan hellyé kell tenni Erdélyt, ahonnan a fiatalok nem elvándorolnak, hanem visszatérnek, ahol szívesen alapítanak családot és könnyen találnak munkát tanulmányaik befejezése után.

A képviselőjelölt rámutatott arra is: az RMDSZ által alkotott törvényeknek köszönhetően ma a frissen végzettek hat hónapos szakirányú szakmai gyakorlatnak minősülő periódust tölthetnek el első munkahelyükön, munkáltatójuk pedig ezért állami támogatást kap cserébe.

Tovább kell dolgoznunk, és további adókedvezményeket kell biztosítanunk a családoknak. Ahogyan a víz áfáját sikerült 9 százalékra csökkenteni, a többi rezsiköltség áfájára is ki kell terjesztenünk ezt” – mutatott rá Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.