Csép Éva Andrea: a méltányos nyugdíjak biztosítása az idei költségvetés egyik prioritása

2017.02.07. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Csép Éva Andrea: a méltányos nyugdíjak biztosítása az idei költségvetés egyik prioritása

8,83 százalékos növekedést tartalmaz az idei társadalombiztosítási költségvetés a tavalyihoz képest. Ez többek között egy első lépés ahhoz, amit az RMDSZ már választási programjában is megfogalmazott: a nyugdíjak értékének emelése és vásárlóerejének védelme, hiszen a 2017-es társadalombiztosítási költségvetés-tervezet 917,5 lejre emeli a nyugdíjpont értékét, amelyet július 1-től 1000 lejre tervez megemelni. A nyugdíjaskori garantált minimál jövedelem értéke 400 lejről 520 lejre emelkedik idéntől. Mindezt figyelembe véve, az RMDSZ megszavazta a 2017-es évi társadalombiztosítási költségvetés-tervezetet a plénumi végszavazáson” – mutatott rá kedden Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője, a munkaügyi szakbizottság titkára.

A Szövetség Maros megyei törvényhozója hozzátette, hogy idéntől módosult a fogyatékkal élőket gondozó asszisztensek bérezési formája, amelyet az eddigi 90 százalék helyett, száz százalékban központi költségvetésből finanszíroznak.

Csép Éva Andrea plénumi felszólalásában elmondta, hogy a közpénz elköltése csak jó érvek mentén és korrekt módon valósulhat meg, valamint gondolni kell azokra is, akik jelenleg munkanélküliek: „az államnak kötelessége támogatni azokat, akik valamilyen okból kifolyólag nem jutnak munkához. A munkanélküliek felkarolását célzó rendszer újragondolására van szükség.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.