Csoma Botond: a magyar embereket csak magyar emberek tudják képviselni!

2016.11.24. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Csoma Botond: a magyar embereket csak magyar emberek tudják képviselni!

A Paprika Rádió kampányműsorának vendége volt ma délelőtt Csoma Botond, Kolozs megye parlamenti képviselőjelöltje. A jelölt arról számolt be, hogy Mezőség és Kalotaszeg falvaira is igyekeznek eljutni a kampány során, hiszen a személyes találkozásoknak ilyenkor kiemelt szerepük van. Nem lehet egy kalap alá venni a vidék problémáit, minden régiónak vannak sajátos, megoldandó gondjai, ezeket igyekeznek felmérni a találkozások során.

A lemaradás viszont sajnos minden régióban észlelhető, ugyanis óriási a különbség a város és a vidék között. A legtöbben arról panaszkodnak, hogy nincsenek munkahelyek, sokan ingáznak otthonuk és egy közeli város között. Csoma Botond szerint ki kell használni a vidék értékeit: mezőgazdasági befektetéseket kell segíteni, létrehozni és fenntartani.

A beszélgetés során felmerült a napokban Kolozsváron tartott Jövőnk, Kolozsváron! című beszélgetés is, amelyen Kolozs megye három jelöltje, Hegedüs Csilla, Csoma Botond és László Attila is részt vett. Itt Csoma Botond a hamarosan kezdődő Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál témáját hozta fel, ami az elidegenedés, idegenség: „sajnos, a kolozsvári magyarok is idegeneknek érezhetik magukat saját városukban, egészen addig, amíg egyesek megpróbálják elhitetni velünk, hogy ez a város csak Cluj-Napoca, és nem Kolozsvár vagy Klausenburg is egyben. Megengedhetetlen az, hogy évtizedekig elhúzódó pereket kell folytatnunk nyelvi jogainkért.”

Ezek mellett számos infrastrukturális fejlesztés szükségessége is felmerült, elsősorban a városi D-i körgyűrű megépítése, amely Csoma szerint létrejöhetett volna, ha a kolozsváriak adójukból nemcsak 40%-ot kapnának vissza Bukaresttől.

„Igaz, hogy 2004 óta sokat fejlődött a város, például a román-magyar együttélés vagy a kulturális élet terén, ezért most már a többnyelvűségen, a komfortérzeten kell javítani” – nyilatkozta Csoma Botond Kolozsvár jelenlegi helyzetéről.

A jelölt szerint „azért kell elmennünk szavazni, hogy minket is képviseljenek, mert ezt más nem fogja megtenni, csak a magyar politikusok. Éppen ezért, december 11-nek óriási tétje van.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.