Csoma Botond: Erdély a prioritás

2016.12.07. |

Csoma Botond: Erdély a prioritás

„Nem harsonaszós előadások kellenek az embereknek, hanem közvetlen beszélgetések a parlamenti képviselőjelöltekkel. Több önkéntessel jártunk ajtóról ajtóra Kolozsvár negyedeiben és a megye vidéki falvaiban. Fontosnak tartom, hogy az üzenet, amit az erdélyi lakosság felé közvetítünk az ne egy tömbház oldalán lévő bannerről, hanem közvetlen, személyes módon történjen.”− fejtette ki véleményét a kampányról Csoma Botond a Román Közszolgálati Televízió választási műsorában december 6-án.

Erdély prioritás. Szeretnénk támogatni az itt élő embereket függetlenül a nemzeti hovatartozástól, megkönnyíteni az ügyintézést és a vállalkozások beindítását. Erdélyi autópályát szeretnénk. Úgy vélem, már csak az RMDSZ harcol azért, hogy ez megvalósuljon. Erdélyben csak papíron van autópálya, de már évek óta készül”− jelentette ki a Szövetség jelöltje.

„Oktatási programunkban nem csak a tanárok fizetését növelnénk meg, hanem a tananyag csökkentését is bevezetnénk. Az északi mintához hasonlóan változtatnánk a tanterven, mert hatékonyabb és minőségi oktatást szeretnénk Az északi országokban sokkal kevesebb a tananyag, illetve a házi feladat. “− emelte ki a választási programból.

„Az életszínvonal növelése érdekében a vidéki mezőgazdászokat és fiatal vállalkozókat támogatnánk, hogy lakhelyükön tudjanak érvényesülni és ne kelljen utazniuk a nagyobb városokba dolgozni. Ehhez olyan törvényeket kell létrehoznunk, amelyek támogatják a vállalkozókat, abban hogy ne csak a városi környezetbe, hanem vidéken is befektessenek. Ezáltal munkalehetőséget biztosítva a helyieknek.”− hangsúlyozta az RMDSZ képviselőjelöltje.