Csoma Botond: köszönjük a magyar emberek bizalmát!

2016.12.19. |

Csoma Botond: köszönjük a magyar emberek bizalmát!

„Köszönjük azoknak a bizalmát, akik ránk szavaztak. Ezt a bizalmat tovább kell táplálni, ezzel a bizalommal kell tovább építenünk Kolozs megyét. A Kolozs megyei magyar emberek jólétének megteremtése prioritás lesz az elkövetkezendő négy évben” – mondta Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke pénteken a szervezet szamosújvári küldöttgyűlésén.

A gyűlés fő napirendi pontja a parlamenti választások kiértékelése volt. Csoma Botond kifejtette: tartalmas évet zár a Szövetség megyei szervezete, hiszen két választáson vannak túl, mindannyian keményen dolgoztak azért, hogy ezek az eredmények összejöjjenek. „Köszönöm nektek ezt a jó eredményt, hiszen tudjuk, hogy helyi szinten az elnökök és önkormányzati képviselők azok, akik a közösségeket megmozgatják. Általatok bebizonyítottuk most is, hogy Kolozs megyében egy erős magyar közösség él. A tavaszi sikerek visszaadták a közösség bizalmát, visszaadták a hitet: hogyha elegen elmegyünk szavazni, akkor lehet javítani a képviseletünkön. A következő négy évben azon kell dolgoznunk mind az önkormányzatokban, mind pedig Bukarestben, hogy ezt a bizalmat megerősítsük” – értékelte az eredményeket a szervezet elnöke, a képviselői lista vezetője.

A 2012-es parlamenti választásokhoz képest megközelítőleg 25 százalékkal több szavazatot szerzett a Szövetség Kolozs Megyei Szervezete a december 11-i választásokon. 2012-ben a megye 10 képviselői választókerületében összesen 27 650 szavazatot kaptak a Szövetség jelöltjei, ami akkor megyei szinten az érvényes szavazatok 12,99 százalékát jelentette. Ehhez képest december 11-én 34 634 szavazatot szerzett a képviselőjelölti lista, az érvényes szavazatok 14,49 százalékát.

Hasonló a növekedés aránya a szenátusi lista esetében is. Míg 2012-ben Kolozs megye 4 választói kerületében összesen 28 126 (13,2 százalék) ember szavazott az RMDSZ jelöltjeire, addig december 11-én az érvényes szavazatok 14,64-át, összesen 34 970 szavazatot gyűjtött a szenátori lista.

Az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének a júniusi választásokon sikerült a megyei tanácsba a korábbi 5 helyett 7 tanácsost bejuttatni, ugyanakkor a kolozsvári önkormányzatban is sikerült eggyel több mandátumot szerezni.

Máté András leköszönő parlamenti képviselő elmondta: „azt kívánom az új kollégáknak, hogy eredményes és hatékony legyen ez a négy év. Folytatni kell azt a munkát, amit mi elkezdtünk. Azt kívánom, hogy továbbra is a Kolozs megyei magyarok érdekeit szolgálják, értük dolgozzanak.”

„Ez a választás a mi javunkat szolgálja. Köszönjünk, hogy segítettetek egy ilyen jó eredményt elérni. Köszönöm, hogy lehetővé tettétek azt, hogy az elkövetkezendő négy évben is együtt dolgozzunk, közösen szolgáljuk a közösségeink érdekeit” – hangsúlyozta László Attila Kolozs megyei szenátor.

Vákár István, Kolozs Megye Tanácsának alelnöke köszönetet mondott a Kolozs megyei magyar embereknek azért, hogy most is bizalmat szavaztak a parlamenti képviselő- és szenátorjelölteknek.

Sikerült felfrissíteni a csapatot, a két kampánynak köszönhetően számos fiatal csatlakozott a szervezet hátországához, ami segítséget, egyfajta biztonságot is jelent az utánpótlás tekintetében. Az eredmények azt mutatják, hogy jó az irány, jót tesz a szervezetnek, ha új embereket vonunk be a közös munkába. Ezen az úton kell haladnunk, mert a most megelőlegezett bizalmat meg kell tartanunk” – mondta el Antal Géza kampányfőnök, ügyvezető elnöke.