December 11-én politikai értelemben megszámláltatnak a magyarok

2016.12.08. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


December 11-én politikai értelemben megszámláltatnak a magyarok

Kampányzárót és egyben kiértékelőt tartott csütörtökön az RMDSZ csíki képviselőjelöltje, Korodi Attila, valamint szenátorjelöltje, Tánczos Barna. Mindketten pozitívan értékelték az elmúlt intenzív három hetet. Kiemelték, hogy az idei kampány az előzőekhez viszonyítva sokkal emberközelibb volt.

Tánczos Barna kifejtette, hogy a csíki csapat felkészült a munkára, és kihívásként tekint az elkövetkező négy évre, hiszen 2018-től új alkotmányra, illetve a régiósítás beindulására kell számítani.

„Az elmúlt közel egy hónap mozgalmasnak bizonyult, hisz a rétegtalálkozóknak, különböző rendezvényeknek és falujárásoknak köszönhetően rengeteg emberrel találkoztunk és sikerült eljutnom a csíki térség valamennyi településére. Hiszek Székelyföldben, szeretem Székelyföldet és meggyőződésem, hogy a fiatalok számára élhetőbb körülményeket tudunk teremteni az erős parlamenti jelenlét által. Az embereknek elmondtuk, hogy dolgozni akarunk. Dolgozni Székelyföldért, vállalkozókkal, pedagógusokkal, gazdákkal, közhivatalnokokkal közösen; azért, hogy a külföldön dolgozó fiataloknak vonzó legyen ismét az itthonlét és versenyképes munkahelyek létesüljenek. Az oktatási rendszert meg kell reformálnunk, hogy a gyermekeink olyan iskolába járjanak, ahol nemcsak tanítják, hanem nevelik is őket. Azt akarjuk, hogy minden induló vállalkozás 50 ezer eurós vissza nem térítendő támogatást kapjon. Azért kérjük a csíkiak támogatását, hogy a négy éve elkezdett munkát folytathassuk” – jelentette ki a szenátor értékelőjében. Hozzátette, az RMDSZ tapasztalt, felkészült csapatot küld Csíkból a parlamentbe, Kelemen Hunor, Korodi Attila, valamint az ő személyében.

Korodi Attila kiértékelésében számokkal is ismertette a kampány menetét: több mint 20 Hargita megyei, főleg csíki településen járt, 40 kiscsoportos találkozón vett részt Csíkszeredában, nagyon sok lakószövetségi elnökkel találkozott, illetve jelen volt 24 különféle csík-térségi eseményen, ünnepségen. A kampány során hozzávetőleg 3000 emberrel találkozhatott személyesen. Bármerre járt, pozitív fogadtatásban volt része, ebből arra következtet, hogy csak a személyes megkeresések révén lehet eredményes munkát végezni. 

„A következő négy évet a centenárium körüli események határozzák meg, amelyet a románok pozitív viszonyrendszerben mutatnak be. Nekünk viszont fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy mit nem tartottak be a Gyulafehérvári Nyilatkozatban.” − fogalmazott a képviselőjelölt, majd hozzátette: a december vége minden évben a szabadságunk visszaszerzésére, a rendszerváltásra való emlékezésről is szól. Vasárnap nem az utcára kell menni, hanem jogaink megtartásáért el kell menni szavazni. A szavazófülkén keresztül pedig politikai értelemben megszámláltatnak a romániai magyarok.

Azzal zárta gondolatait, hogy új lendülettel készül az RMDSZ 30-40 éves generációja a parlamentbe, akik korosztályuk értékrendje mentén, a közösségi igényeket szem előtt tartva képviselik az romániai magyarság ügyét. Hozzátette, a politikai pártok, az RMDSZ és az MPP felülemelkedtek a sérelmeiken, és a magyar közösség érdekében összefogtak. Elmondta, tudja, hogy a közösségben is sok a felgyülemlett sérelem, de arra biztatta, ezeket a sérelmeket fejezzék ki egy nagyon erős pecsét révén, amelyet a magyar összefogás listájára tesznek rá. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.