December 9-e sorsfordító nap lesz a magyar közösség életében - Kelemen Hunor szövetségi elnök Szilágy megyében

2012.12.02. | Szilágy , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


December 9-e sorsfordító nap lesz a magyar közösség életében - Kelemen Hunor szövetségi elnök Szilágy megyében

„23 éve haladunk egy úton. 23 év hosszú idő. 23 év alatt voltak sikereink és voltak kudarcaink, de az építkezésünk folyamatos volt, követtük azt a célt, amelyet 1989 decemberében, a kommunizmus bukása után tűztünk ki magunk elé. Itt, Szilágyságban nem kell felsorolnunk az eredményeinket, mert itt minden utcasarkon látszik a Szövetség munkája” – hangsúlyozta ma Szilágykrasznán Kelemen Hunor szövetségi elnök. Az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének kampánykaravánjához csatlakozott a Szövetség elnöke, aki Seres Dénes képviselőjelölt, Végh Sándor és Csóka Tibor szenátorjelöltek társaságban járta be a Szilágyság néhány települését.

Kelemen Hunor szövetségi elnök a krasznai kultúrházban szervezett eseményen a Szövetség szilágysági jelöltjeiről kijelentette: „a mi jelöltjeink tudják, hogy hogyan kell az erdélyi magyar emberekért dolgozni. Megbízhatóak, szavatartóak, egyenesek. Mi az eredményeinkre tudunk építeni, nekünk van, amit felmutatnunk itt Szilágy megyében és szerte Erdélyben.”  

Az RMDSZ elnöke a december 9-i parlamenti választásokról szólva felhívta a figyelmet: „sorsfordító nap előtt áll magyar nemzetközösségünk. Most rajtunk múlik, hogy az elkövetkező évtizedeket meghatározó döntések meghozatalakor ott leszünk-e erős képviselettel, a magyar közösség erejét felmutatva a parlamentben, vagy a partvonalról figyeljük, ahogyan 23 év munkáját és eredményét 23 nap alatt megsemmisítik. Mert a mi problémáink, a mi ügyeink senki másnak nem fontosak, ezt rajtunk kívül senki nem vállalja fel. Ezért mondjuk azt, hogy december 9-e fordulópont az életünkben, amely megváltoztathatja mindennapjainkat” – hangsúlyozta beszédében Kelemen Hunor. Leszögezte, az elmúlt 23 évben az RMDSZ nem változtatott nevet, nem cserélt arcot, nem igazolt át más pártokba, és nem hozott létre újabbakat. Az RMDSZ-nek egyetlen szövetségese van: az erdélyi magyarság.

"Sokan kérdezik, sikerül-e, lesz-e erős képviseletünk a parlamentben. Én azt mondom, sikerül! És csak rajtunk múlik, hiszen ezt a munkát más helyettünk nem végzi el, a mi ügyünk csak nekünk fontos. Ezért van szükség minden magyar szavazatra. Minden, a Szövetségre leadott szavazatból magyar parlamenti mandátum lesz, és az egységes képviseletet erősíti" - mondta Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke, képviselőjelölt összegzésként elmondta: „az RMDSZ képviselői rengeteg munkával, konok kitartással az Önök javára dolgoztak az önkormányzatokban, a kormányban, a parlamentben. Az eredmények szemmel láthatóak, ha végigmegyünk Szilágyság településein. Azonban még van tennivalónk, még van dolgunk. Nekünk a következő generációnak szilárd alapokat kell teremtenünk azért, hogy ők is tovább tudjanak építkezni!”.

A krasznai kampányeseményt megelőzően Kelemen Hunor szövetségi elnök részt vett Szilágyperecsenyben a településre bevezetett gázvezeték ünnepélyes átadásán, majd a varsolci kultúrházban összegyűlt magyar közösséggel találkozott. Vasárnap este a Szövetség elnöke jelen volt Sarmaságon is, ahol a tehetséges gyerekek megsegítése céljából tartottak jótékonysági estet.

Kelemen Hunor szövetségi elnök Szilágy megyében Kelemen Hunor szövetségi elnök Szilágy megyében Kelemen Hunor szövetségi elnök Szilágy megyében
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.