December 9-én sokkal többen el kell mennünk szavazni, mint júniusban ahhoz, hogy Kalotaszegnek magyar képviselője legyen - Elkezdődött Máté András Levente kampánya

2012.11.12. | Kolozs , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


December 9-én sokkal többen el kell mennünk szavazni, mint júniusban ahhoz, hogy Kalotaszegnek magyar képviselője legyen - Elkezdődött Máté András Levente kampánya

Szombat este körülbelül 400 ember részvételével startolt Bánffyhunyadon, a Kolozs megyei 10. számú képviselői kollégium központjában Máté András Levente  kampánya.

 A Budapesti és Bukaresti Operettszínház művésznője, Dancs Annamari fergeteges hangulatú koncertjének félidejében Vákár Istvánnal, a térség szenátorjelöltjével színpadra lépő jelölt rövid üzenetben figyelmeztetett december 9 sorsdöntő jellegére. „Valamennyiünk bölcsességén múlik, hogy nem adjuk fel az egységes magyar képviseletet. Meggyőződésem, hogy az önkormányzati választásokon elért eredményt képesek vagyunk megfordítani, távolmaradásunk kizárólag a román pártokat erősíti” – hangsúlyozta Máté.  A bánffyhunyadi közönség vastapssal jutalmazta a művésznő produkcióját, a házigazda Máté András pedig külön köszönetet mondott a jelenlévőknek e csodálatos közösségi élményért.

Vasárnaptól kezdődően Kalotaszeg valamennyi települését bejárja Máté András kampánykaravánja, a jelölt legfontosabb célja, hogy minél több magyar emberrel személyesen találkozzon. Elmondta: „Üzenetem egyszerű: egyházaink, önkormányzataink támogatásáért, iskoláink, óvodáink felújításáért, az ivóvíz bevezetéséért vagy utaink aszfaltozásáért naponta meg kell küzdenünk. Ebben a küzdelemben csak magunkra számíthatunk, és tudnunk kell, hogy senki más nem fogja felvállalni sajátosan magyar ügyeink képviseletét. Egy olyan Kalotaszeget akarok, ahol a tisztességes munka, a tiszta törvény és egymás megbecsülése nincs kiszolgáltatva a gazdasági válságnak, a munkanélküliségnek, sem az erősödő magyarellenességnek!”

Máté András Körösfő községben Sárvásáron és Nyárszón találkozott a helybéliekkel vasárnap délután, ahol legégetőbb gondjaikra létező megoldási javaslatait kívánta megosztani e települések magyar közösségeivel. Köztudott, hogy ebben a térségben a vízhiány képezi a legnagyobb problémát, az idei szárazság miatt ez a helyzet tovább súlyosbodott. Máté elmondta: a felelőtlen ígérgetés helyett arra vállalkozik, hogy mind országos, mind megyei szinten lobbyzni fog azért, hogy ezt a kérdést végérvényesen rendezni tudja. Ehhez arra van szükség, hogy a jövőben is kellő létszámban jelen legyünk azokban a fórumokban, ahol magyar közösségeink sajátos gondjaira megfelelő finanszírozási forrásokat tudunk szerezni. „Ettől kezdve a döntés az Önök kezében van” – mondta a jelölt. Hozzátette: nem az én személyem a lényeg, hanem az, hogy Kalotaszegnek december 9 után is magyar képviselete legyen a parlamentben.

Hétfőn, november 12-én, a kampány negyedik napján Mákóban, Inaktelkén és Bogártelkén „házról házra” folytatódik Máté András kampánya. Este 19 órakor Kalotaszentkirályra érkezik a karaván, ahol a „Tüzet viszek” erdélyi turné keretében Herczku Ágnes lép színpadra a Fölszállott a Páva műsorban is szerepelt Zerkula zenekarral.


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.