Dézsi Attila a kormányfőtitkári tisztség jelöltje

2011.12.05. | Aktuálpolitika

Dézsi Attila a kormányfőtitkári tisztség jelöltje

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Dézsi Attilát, Hunyad megye prefektusát jelöli a kormányfőtitkári tisztségbe – a döntést a Szövetség ma, december 5-én véglegesítette. Az RMDSZ ma értesíti Emil Boc kormányfőt a döntésről.

Dézsi Attila 37 éves jogász, 2004 óta tevékeny tagja a Hunyad megyei politikai- és közéletnek.  2010. január 6-án nevezték ki Hunyad megye prefektusává. 2009 és 2010 között a Román Kormány Főtitkárságán dolgozott kormányzati szakértőként, 2006 és 2009 között alprefektusi tisztséget töltött be, 2005 és 2006 között pedig a Hunyad megyei Prefektúra főtitkára volt.

Mint ismeretes, a múlt héten lezajlott tárgyalássorozaton a koalíciós partnerek abban állapodtak meg, hogy az RMDSZ támogatja a Demokrata Liberális Párt jelöltjét a Szenátus elnöki tisztségére, cserében pedig a Szövetség nevesítheti a kormányfőtitkárt. Így egy olyan pozíciót vesz át az RMDSZ, amelyet mostanig mindig a miniszterelnök pártjából jött személyek töltöttek be.