Dr. Mózes Károly öröksége tovább él: Idén újabb hat díjazott

2012.05.13. | Egészségügy , Nagyvárad
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Dr. Mózes Károly öröksége tovább él: Idén újabb hat díjazott

fotó: Violeta Reghina

Az ápolók világnapján, május 12-én idén is átadták a Dr. Mózes Károly díjat. Az eseményre a Nagyváradi Színház termében került sor.

„Az idei díjazottak rendkívüli elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot munkájukban. Ha tavaly, az első díjak átadásakor egy út elejéről beszéltem, most azt mondom, hagyományt teremtettünk ezzel a díjjal: ez a Partium egészségügyi asszisztenseinek, ápolónőinek, díja. Az ápolók világnapján, minden egészségügyben dolgozónak minden jót, kívánok, erőt és kitartást a munkájukban!” – mondta Cseke Attila, a Dr. Mózes Károly díj alapítója.

Cseke Attila ugyanakkor felelevenítette Mózes doktor képét: azét a nagyváradi személyiségét, aki nem csupán egy hétszer újra kiadott könyvnek, „a betegápolás bibliájának” szerzője, hanem egy olyan iskola alapítója is, amelyből már sok-sok évfolyam elballagott, az ország egészségügyi rendszerének egészét gazdagítva, Nagyvárad hírnevét öregbítve.

Az idei díjazottak: Andru Lelia Catiușa (életműdíjas), Bunușiu Rodica, Péter Piroska Éva, Bihari Irma, Gózner Katalin és Nagy Anna Katalin.

A Dr. Mózes Károly díjat 2011-ben alapította Cseke Attila Bihar megyei RMDSZ-szenátor, akkori egészségügyi miniszter. Minden évben egy szobrocskát osztanak ki egy életműdíjasnak és több emlékplakettet a szakmai tevékenység elismeréseként.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.