Egészséges Nagyváradért: Ésszerű közlekedést!

2012.05.29. | Nagyvárad , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Egészséges Nagyváradért: Ésszerű közlekedést!

Nagyvárad legzsúfoltabb kereszteződésének forgalma egyszerűsíthető, ha alul- és felüljárókat építünk a körforgalom helyett – nyilatkozta Cseke Attila. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nagyváradi polgármesterjelöltje kedden sajtótájékoztatón mutatta be a látványtervet a ’Cele Trei Crisuri’ körforgalom gondjának orvoslására, ismertetve a lehetséges anyagi forrást is.

„Reggel és este egyaránt pokoli a forgalom, nagyon nehézkes a közlekedés, a gépkocsisor mintha soha nem érne véget. Van úgy, hogy 25-30 percig is eltart, míg az állomástól átvergődsz ezen a kereszteződésen. A gondot mindig a balra térő forgalom okozza: azok az autók, amelyek a Kolozsvári útról vagy Szőllős – Nufarul felől a városközpontba tartanak. Javaslatom, hogy két aluljárót-alagutat építsünk ennek a forgalomnak, míg az egyenesen, az állomás és a Nufarul negyed között közlekedőknek felüljáró segítené az áthaladást, és így a különböző irányba tartó sávok nem kereszteznék egymást. Ugyanakkor, a gyalogosforgalom számára is szükség van egy aluljáróra a városközpont és a Nagyváradi Vár között, mert ma ezen a kereszteződésen alig lehet átmenni gyalog.

A beruházás finanszírozható a Regionális Operatív Program I. prioritási tengelyéből, ahol még léteznek el nem költött összegek az Integrált városfejlesztési tervek (Planuri Integrate de Dezvoltare ale polilor de dezvoltare urbană - PIDU), közöttük fenntartható városfejlesztés, városi közterek rendezésének finanszírozására, beleértve a felül- és aluljárókat is.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.