Egy csapatban Székelyföld és szórvány - A fiatal Temes megyei képviselő győzelme a magyarság sikere

2012.12.13. | Székelyföld , Szórvány , Parlamenti választások , Temes

Külön gratulált Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Molnár Zsoltnak, az RMDSZ Temes megyei képviselőjének, aki a december 9-i választásokon jutott mandátumhoz, így hosszú idő után ismét van parlamenti képviselője a bánsági magyarságnak.

„Örvendek, hogy a Temes megyei magyarság ismét parlamenti képviselethez jutott, hiszen a bánsági közösség úgy erősödhet igazán, ha minden szinten érvényesítheti az érdekeit. Az Ön győzelme mindnyájunké: a Temes megyei magyaroké és az egész romániai magyarságé. Székelyföld és szórvány összetartozik, amint azt közösségerősítő programunkban is szem előtt tartjuk, hiszen csak együtt lehetünk erősek. Remélem, a Temes megyei magyarság tovább erősödik, ezt céloztuk eddig is szórványprogramunkkal, és ezután is támogatni fogjuk a bánságiakat” – fogalmazott levelében a Hargita megyei tanácselnök. Külön örömét fejezte ki amiatt, hogy a székelyföldi töredékszavazatok is a szórványt erősítik, mivel a székelyek voksainak egy részét a szórványmagyarság javára fordították a visszaosztás során (Hargita megyéből öt és fél ezer, képviselőkre leadott töredékszavazat került a szórványba).

Molnár Zsolt az RMDSZ legfiatalabb parlamenti képviselője, 29 éves.