Együtt sikerült! - Ismét lesz parlamenti képviselője az RMDSZ Arad megyei Szervezetének

2016.12.16. |

Négy év szünet után sikerült visszaszereznie a parlamenti mandátumot Arad megyében a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek. A Központi Választási Iroda csütörtök délben osztotta szét a töredékszavazatokat a parlamentbe jutott pártok jelöltjei között, és ezután derült ki, hogy a képviselőjelölti lista első helyezettje, Faragó Péter, a szervezet Arad megyei elnöke bejutott a parlamentbe.

Az Arad megyei magyar szavazókat illeti dicséret és köszönet ezért, hiszen mind a helyhatósági választásokon, mind a december 11-i parlamenti választásokon nagy számban járultak az urnákhoz, és adták voksukat az RMDSZ jelöltjeire – köszönte meg a bizalmat Faragó Péter. „A múlt vasárnap mind a képviselői, mind a szenátori lista 11 ezer körüli szavazatot kapott, ami sokkal több a négy évvel ezelőttieknél, és megyei szinten nyolc százalékos eredménynek felel meg. Ugyanakkor megköszönjük a történelmi magyar egyházaknak, a társult szervezeteknek és a civil szférának, tagjainknak, a kampányban segítő önkénteseinknek és urnabiztosainknak a segítséget és a kitartó munkát.

Az RMDSZ-nek Arad megyében 1990-től 2012-ig folymatosan volt képviselete a bukaresti törvényhozásban.