Együttes parlamenti bizottságot hoztak létre a verespataki törvénytervezet megvitatása céljából

2013.09.17. | Képviselőház , Szenátus

A Képviselőház és a Szenátus plénuma együttes ülésen vitatta meg ma, szeptember 17-én azt a kezdeményezést, amely egy közös speciális bizottság létrehozását kéri, hogy a Verespatak térségében megvalósítandó arany és ezüstérc kitermelésre vonatkozó, a Kormány által előterjesztett törvénytervezetet megvitatassa.

Máté András, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője kifejtette: „a Kormány által elkészített törvénytervezetet, az RMDSZ nem támogatta. Úgy véljük nincs szükség egy ilyen jellegű bizottságra, hiszen a törvénytervezet már része a törvényhozási eljárásnak és nem lehet külön bizottságot létrehozni”. A Kolozs megyei parlamenti képviselő a továbbiakban részletezte, hogy procedurálisan a tervezet a Szenátusban van, ahol döntést születik a tervezetről, majd azt követően kerül át a Képviselőházba.

A speciális bizottság létrehozására vonatkozó törvénytervezetet az együttes Parlamenti ülés a mai ülésen megszavazta. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Korodi Attila parlamenti képviselőt javasolta a Képviselőház és Szenátus közös Verespatakkal foglalkozó bizottságába