Elengedhetetlen műszereket vásárol a kézdivásárhelyi kórház

2016.05.20. | Önkormányzati választások , Kézdivásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Elengedhetetlen műszereket vásárol a kézdivásárhelyi kórház

Példás összefogásnak köszönhetően, áprilisban bejegyezték a felső-háromszéki egészségügyi egyesületet, amelyért tizenkét önkormányzat fogott össze, hogy, lakosságához mérten, támogassa a kézdivásárhelyi kórházat, számolt be Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Dr. Kelemen András, a Városi Kórház igazgatója. Emellett, a kórház új, több mint egymillió euró értékű műszerparkkal bővül, és elkészült az új járóbeteg-rendelő pályázati anyaga is.

Bokor Tibor polgármester és Dr. Kelemen András kórházigazgató azt mondta, nagy hálával tartoznak a felső-háromszéki önkormányzatoknak. A kórházegyesület célja anyagilag könnyíteni az egészségügyi szolgáltatásokon és kiadásokon, a támogatás évi 360.000 lej plusz bevételt jelent a Városi Kórház számára, amelyből a téli hónapokban az energiaköltségeket tudják fedezni, vagy kétszer annyi gyógyszert tudnak vásárolni belőle, hangsúlyozta Kelemen.

1,2 millió eurót nyert a kézdivásárhelyi kórház az Egészségügyi Minisztériumtól, az összeget a kórház műszerezettségének feljavítására költik. A 10 százalékos önrész kifizetését az önkormányzat vállalta, a New Fashion Rt. vezetőtanácsa, valamint Wilhelm Wegener és Bakk-Vitális Kinga, a helyi készruhagyár vezetői pedig, szponzorként, 50 ezer eurót ajánlottak fel erre a célra. Kelemen András kiemelte: időszerű volt pályázni, hiszen a kórház röntgen gépe például nagyon régi, ezért nem is kompatibilis az informatikai rendszerrel. A megnyert összeg egy teljes műszerpark megvásárlását fedezi, amelybe új röntgen gép, nyolc vitális monitor, altatógép, műtőasztalok, gasztroszkóp, s egyéb kisebb műszerek tartoznak bele. Ezek digitalizált műszerek, amelyek kommunikálnak az idén – sz