Életbe ülteti a kormány az RMDSZ rezsicsökkentésre vonatkozó döntését (AUDIÓ)

2015.10.30. | Képviselőház

Életbe ülteti a kormány az RMDSZ rezsicsökkentésre vonatkozó döntését (AUDIÓ)

Megelégedéssel vettük tudomásul, hogy sürgősségi kormányrendeletben módosítják a Pénzügyi Törvénykönyvet, figyelembe véve a Szövetség áprilisi, kolozsvári kongresszusán elfogadott kezdeményezését, miszerint a közüzemi szolgáltatások, a rezsiköltségek általános forgalmi adóját kilenc százalékra kell csökkenteni – fogalmazott Szabó Ödön Bihar megyei parlamenti képviselő pénteken, október 30-án, azt követően, hogy Románia kormánya életbe ültette az RMDSZ javaslatcsomagjának egyik pontját.

Az RMDSZ Bihar Megyei Szervezete részéről, az Ügyvezető Elnökség kérésére én terjesztettem fel azt a családpolitikai programdokumentumot az idei kolozsvári kongresszuson, amely az akkori 24, mostani 20 százalékról kilencre csökkentené a közüzemi szolgáltatások, a rezsiköltségek – víz, szennyvíz, fűtés, elektromos áram, szemét, gáz – általános forgalmi adóját. Mi akkor azt ígértük, hogy ezt törvényjavaslat formájában a parlament elé terjesztjük” – hangsúlyozta a Bihar megyei parlamenti képviselő. Kiemelte: a Szövetség a dokumentum pozitív hozadékát abban látja, hogy minden családnak olyan pluszjövedelme maradna minden havi közköltség kifizetése után, amelyet életminősége javítására költhetne el.

Bár a Ponta-kormány először lesöpörte javaslatainkat, most úgy néz ki elfogadta, ha úgy tetszik plagizálta azt: jövő évtől kilenc százalékos hozzáadottérték-adót számolnak fel a vízre. Ez egy kiváló RMDSZ-siker, ami arra enged bennünket következtetni, hogy programdokumentumunk további javaslatait is életbe ültetik, ez által is valósan foglalkozva az állampolgárok problémáival” – összegzett Szabó Ödön.

Hanganyag: