Elkezdődhet a nagybodófalvi református templom javítása

2014.01.26. | Temes

Elkezdődhet a nagybodófalvi református templom javítása

Hosszú évekig tartó várakozás után kezdődhet el idén Nagybodófalva református templomának javítása, miután az RMDSZ hozzájárulásával az egyházközösségnek sikerült összegyűjtenie a munkálatok beindításához szükséges anyagiakat.

A rendkívül rossz állapotban levő templomban hosszabb ideje nem tartanak istentiszteletet és az épület állapota folyamatosan romlott. Az egyházközösség tavaly pályázatot nyert a romániai Vallásügyi Államtitkárságon, valamint több alkalommal adományokat gyűjtött, így idén sor kerülhet a tetőszerkezet cseréjére.

Az örvendetes fejleményekről vasárnap, január 26 számoltak be a helyi közösség előtt a helyi RMDSZ vezetői azon a tisztújító közgyűlésen, amelyen Molnár Zsolt parlamenti képviselő is részt vett. A képviselő kiemelte, hogy az RMDSZ helyi, megyei és központi szinten is hozzájárult a nagybodófalvi magyar közösség számára oly fontos református templom javítási munkálatainak elindításához és arról biztosította a helyieket, hogy tovább folytatják erőfeszítéseiket a templom javításának befejezése érdekében. A találkozón Bálint István református lelkész beszámolt a templom helyzetéről, valamint a hamarosan kezdődő munkálatokról. A közgyűlés továbbá új vezetőséget választott a Béga-menti falu RMDSZ szervezetének élére. Így a továbbiakban Rummel Ferenc elnök, valamint Bálint István és Fésüs Annamária alelnökök vezetik majd a helyi RMDSZ-t.