Elromlott a szerelvény, amely a csíkiakat szállította volna a Székelyek nagy menetelésére (?)

2013.10.27. | autonómia , Csík terület

A térképet Tókos Attila készítette

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete és a Székely Nemzeti Tanács nemcsak szerződést kötött a Regiotrans vasúti társasággal, hanem már csütörtökön ki is fizette a kért összeget a szerelvényre. Ennek ellenére vasárnap reggel a különvonatot várók azt az értesítést kapták: elromlott a mozdony.

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete sajnálatosnak tartja, hogy ez így történt. Valóban elromlott-e a szerelvény, vagy sokkal inkább a román hatóságok egy újabb olyan intézkedésével állunk szemben, amely megakadályozza magyar, székely közösségünket jogai gyakorlásában?

Arra kérünk minden Kökös irányába haladó autóst, bárhonnan is indul, hogy ha a csíki térségben a vasútállomások környékén lát embereket, akik a Nagy menetelésre indultak, vegyék fel őket! Továbbá arra kérnék mindenkit, csakazértis menjünk el minél többen a Nagy menetelésre, üljünk autóba, próbáljunk felkérezkedni  a még el nem indult buszokra, mutassuk meg, hogy nem tudnak elgáncsolni! Találkozzunk legkésőbb 12 órakor Kökösön!

Ha van még olyan, aki nem kapott autót a vonat helyett, kérem, hívja 0744-399.282, a 0744-399.243, 0740-883.854-as telefonszámok valamelyikét.

Isten segítsen mindenkit az úton!

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete részéről

Borboly Csaba